Prijava

Vaša prijava

MOST se oglasio o ponovnom poništenju natječaja za izgradnju pročistača otpadnih voda

[]

Gorički MOST oglasio se priopćenjem za javnost nakon ponovnog poništenja postupka javne nabave za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica. Smatraju kako je time ozbiljno dovedena u pitanje provedba projekta koji je u velikoj mjeri sufinanciran sredstvima Europske unije.

–  Ovaj dugo iščekivani i toliko potrebni projekt, ujedno i najveći projekt na području Grada Velike Gorice trebao je promijeniti infrastrukturnu sliku našeg grada. Međutim, opetovanom odlukom o poništenju postupka VG Vodoopskrba i Grad Velika Gorica jasno pokazuju kako nisu u stanju provesti postupak javne nabave za pročistač. Prvi put prije više od dvije godine postupak je poništen navodno zbog prekoračenja natječajnog financijskog okvira, a vjerojatno zbog sumnji u namještanje natječaja u kojima su sudjelovali vodeći ljudi gradske uprave, a nedavno i drugi put zbog toga što je naručitelj VG Vodoopskrba i Grad Velika Gorica pregledom i ocjenom ponuda ocijenio da nakon isključenja ponuda i odbijanja ponuditelja nije preostala niti jedna valjana ponuda – ističu MOST-ovci i dodaju kako je prošlo godinu dana od otvaranja natječajnih ponuda kada su tri pristigle ponude proglašene valjanima.

– Dakle godinu dana trebalo je naručitelju VG Vodoopskrbi za donijeti odluku o poništenju postupka. Hoće li i treći natječajni postupak biti iste ukupne vrijednosti radova kao i prethodna dva poništena? Hoće li građani iz jamstava Grada Velike Gorice plaćati milijunske penale zbog probijanja rokova izgradnje? Skandalozno je kako za ovu gotovo četverogodišnju agoniju neznanja i šlamperaja posljedice snose građani koji i dalje nemaju odvodnju premda su im sve cijevi na broju, dok VG Vodoopskrba i gradska uprava niti ne razmišljaju o odgovornosti. Gradonačelnik Ačkar, u svojstvu jedinog člana skupštine trgovačkog društva VG Vodoopskrba, suodgovoran je s upravom VG Vodoopskrbe za ovaj ponovljeni potop projekta i tražimo njihovu odgovornost – zaključili su iz MOST-a.

Ova objava MOST se oglasio o ponovnom poništenju natječaja za izgradnju pročistača otpadnih voda se prvi puta pojavila na cityportal.hr.