Prijava

Vaša prijava

FOTO U Hribaru održan “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet”

[]

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Zagrebačkoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’.

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se u četvrtak na edukativnom poligonu u Osnovnoj školi Nikole Hribara. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Velikoj Gorici najvještiji su bili učenici 4. razreda Tonka Pavišić, Vida Tomašić, Leon Žagar i Dominik Cvetnić.

– Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80.000 djece i mladih – istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline: Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja; Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja; Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada; Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u sportovima. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, nogomet, rukomet, ulična košarka, odbojka na pijesku, odbojka, šah, stolni tenis i tenis. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Galerija fotografija

Ova objava FOTO U Hribaru održan “Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.