Prijava

Vaša prijava

Prikupljaju potpise: Idući mjesec gorički Dom zdravlja mogao bi dobiti novu ginekološku ordinaciju

[]

Dom zdravlja Velika Gorica započeo je s predradnjama kako bi od sredine veljače dobio novu ginekološku ordinaciju. Iako po HZZO-u imaju pravo na šest ginekologa, u našem ih je domu zdravlja tek troje jer, kao i u ostatku Hrvatske, kronično nedostaje liječnika.

– Dugi niz godina se natječaj nije ni raspisivao jer se nitko živ javio nije. Sada je jedna liječnica došla pitati za posao, napustila bi firmu u kojoj radi jer joj više odgovara ovdje da ne mora putovati, tako da se to posložilo i za nas i za nju. Kad je liječnica došla ovdje na razgovor ja sam se toliko iznenadila da sam mislila da je fatamorgana i nisam mogla vjerovati da me netko nešto takvo pita, pogotovo ne mlada liječnica – kazala je Ljubica Zrno, voditeljica ispostave Doma zdravlja Velika Gorica te dodala kako su iz Doma zdravlja odmah reagirali i započeli sve predradnje koje će omogućiti da liječnica i medicinska sestra što prije mogu početi raditi.

Oprema, prostor i ljudi za rad u novoj ordinaciji već su spremni, ali nedostaju potpisi budućih pacijentica.

– Moramo samo proći ovu proceduru jer bez nje ni jedna ordinacija ne može biti otvorena – kazala je Zrno i pozvala sve žene da dođu na portu Doma zdravlja i potpišu izjavu HZZ-a kojom iskazuju namjeru postati pacijentice nove ordinacije.

Za ginekološki tim treba skupiti 1500 potpisa žena, što je četvrtina pacijentica koju tim mora imati da bi se ambulanta mogla oformiti,

– Mi bi to sve trebali imati potpisano da se, kada HZZ raspiše natječaj, možemo natjecati. Nadamo se da će žene to shvatiti ozbiljno i doći jer se upisati mogu svaki radni dan, pa i subotom. Mi smo veliki grad i zaista nam je potrebno ginekologa. Sada konačno imamo ginekologinju i medicinsku sestru, a trebaju nam samo ti potpisi – kazala je Zrno i dodala je kako se na porti skupljaju potpisi i za novu stomatološku ordinaciju, a njih je potrebno skupiti 550.

Ova objava Prikupljaju potpise: Idući mjesec gorički Dom zdravlja mogao bi dobiti novu ginekološku ordinaciju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.