Prijava

Vaša prijava

U slučaju opasnosti, županijskoj civilnoj zaštiti na raspolaganju kabina za dekontaminaciju

[]

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije bogatiji je za novu opremu. Nabavljena je kabina za dekontaminaciju, kompresor i dišni aparati ukupne vrijednosti gotovo 30 tisuća eura. Centralno skladište u Svetom Ivanu Zelini gdje se nalazi sva oprema obišao je zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

– Zagrebačka županija kontinuiranim ulaganjem u novu opremu nadograđuje sustav civilne zaštite kako bi bio spreman odgovoriti u slučaju potencijalnih nesreća i katastrofa. Ovo je prva kabina za dekontaminaciju na našem području, uz koju ćemo nabaviti profesionalna radna odijela kako bi naši vatrogasci na intervencijama bili maksimalno zaštićeni – rekao je Kolarec dodavši kako je u ovoj godini za civilnu zaštitu osigurano 218 tisuća eura.

Nova kabina za dekontaminaciju može se brzo i jednostavno dovesti na bilo koju lokaciju i u kratkom vremenu staviti u funkciju.

– U trenutku kada se dogodi nesreća koja zahtijeva trenutnu dekontaminaciju osoba ili opreme, što je slučaj kod nesreća u industrijskim pogonima ili izlijevanja kemikalija, upravo je brzina intervencije od ključne važnosti – rekao je Ivica Mačković, zapovjednik VZG Sveti Ivan Zelina.

Foto: Zagrebačka županija

Ova objava U slučaju opasnosti, županijskoj civilnoj zaštiti na raspolaganju kabina za dekontaminaciju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Trebamo volontere

Živjeti zdravo