Prijava

Vaša prijava

FOTO Kuče proslavilo svoj dan!

[]

Svetom misom u crkvi Sv. Fabijana i Sebastijana, te proslavom uz iće, piće i domaće tamburaše u Društvenom domu u organizaciji Mjesnog odbora, mještani i udruge Kuča proslavili su svoj dan. Slavljenicima je došao čestitati i velikogorički gradonačelnik, Krešimir Ačkar.

Foto: Dan mjesta Kuče/FB Krešimir Ačkar

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Proslava Dana mjesta Kuče ujedno je i prilika za osvrt na sve što je učinjeno prošle godine u mjestu, te što se planira ove godine.

A prošle godine se puno lokacija od interesa za lokalnu zajednicu uredilo, a neke nove su izgrađene, otkriva nam Stjepan Fabijančić, predsjednik Vijeća MO Kuče.

– Odlična suradnja našeg Mjesnog odbora Kuče i Grada Velike Gorice rezultirala je izgradnjom nogostupa u Petrovoj ulici između križanja s Nazorovom ulicom i Ulicom Kneje, asfaltiranjem Nazorove ulice u punoj širini prilikom provedbe projekta aglomeracije, završetkom izgradnje novog Vatrogasnog doma, kao i  izgradnjom nogometnog terena s umjetnom travom na terenima NK Turopoljac – ističe.

Foto: adventska zabava u Društevnom domu Kuče/MO Kuče

Tu je i zajednički projekt kojim su Grad i mjesni odbor aplicirali na projekt Zagrebačke županije čime je osiguran iznos od 160.575,00 kuna, čime je uređen potresom oštećeni dio unutrašnjosti Društvenog doma.

– Mjesni je odbor pak iz vlastitih sredstava uredio sanitarni čvor u prostorijama društvenog doma, nabavljene su dvije vatrogasne brentače za djecu i ustupljene na korištenje DVD-u Kuče,  zaštitne mreže koje su ustupljene na korištenja NK Turopoljac, te je nabavljena hrvatska zastava koja je ustupljena na korištenje Plemenitoj sučiji Kuče – kaže Fabijančić.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Ponosan je i na odličnu suradnju mjesnog odbora s udrugama koje djeluju u mjestu, a sve koje aktivno djeluju imaju za rad osigurane prostorije.

– Tako su prošle godine ustupljene prostorije Društvenog doma i  Udruzi veterana Domovinskog rata Velika Gorica – Klub Damir Črnko Kuče, Udruzi umirovljenika Kuče, te DVD-u Kuče, a svoje aktivnosti tamo ima i Hrvatsko pjevačko društvo Kučani

Grad je usvojio i njihov prijedlog da se ulica koja se proteže od ulice Braće Radića do Ulice Miroslava Krleže nazove Ulica Damira Črnka, po poginulom branitelju Domovinskog rata.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

S ostatkom raspoloživih sredstava Mjesni odbor je donio odluku o nabavci penjalice i koša za smeće za Park hrvatskih branitelja, usisavača za održavanje Društvenog doma te za nabavku ukrasa za bor i svih potrebnih stvari za provedbu adventskog druženja, dječje božićne radionice i podjele poklona djeci za svetog Nikolu.

U suradnji s udrugama, Mjesni odbor Kuče proveo je niz aktivnosti – adventska druženja, dječju božićnu radionicu i dolazak Svetog Nikole za djecu.

– Ovim putem se zahvaljujemo udrugama, mještanima i prijateljima koji su se priključili pripremi i provedbi događaja te koji su uveličali prekrasno adventsko druženje -poručuje predsjednik Vijeća MO Kuče.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Od prošlogodišnjih akcija svakako treba spomenuti dvije koje su organizirali za njihovog malog i teško bolesnog sumještanina, Nou Kokanovića.

– Prva humanitarna akcija je održana u travnju 2022. godine u obliku humanitarnog turnira u beli, a druga humanitarna akcija se odvila tokom provedbe adventskog druženja, gdje su se prikupljali dobrovoljni prilozi. Ovim putem hvala svim ljudima dobre volje koji su se uključili u provedbu humanitarnih akcija i pokazali veliko srce – poručuje.

U osvrtu na prošlu godinu s ponosom ističe i veliko priznanje dodjeljeno na Dan Grada Velike Gorice njihovom sumještaninu Krunoslavu Milatoviću, predsjedniku DVD-a Kuče Krunoslavu Milatoviću, za dostignuća na području društvenih djelatnosti.

Foto: Dan Grada V.Gorice, dodjela priznanja za dostignuća na području društvenih djelatnosti
Krunoslavu Milatoviću, predsjedniku DVD-a Kuče /MO Kuče

Od planova za ovu godinu, ističe.

– Treba naglasiti da projekt aglomeracije ulazi u svoje finalne faze, a mjesni odbor će staviti fokus na obnovu i održavanje društvenog doma, razvoj prometne infrastrukture, te razvoj športskog i društvenog života mjesta – završno je rekao Stjepan Fabijančić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kuče.

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Foto: Dan mjesta Kuče/MO Kuče

Ova objava FOTO Kuče proslavilo svoj dan! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.