Prijava

Vaša prijava

Vikend je bio u znaku vožnje pod utjecajem alkohola, a rekorder u Dobrilinoj napuhao je 2,01 promila

[]

Ovoga vikenda na goričkim prometnicama, u akciji koju su provodili djelatnici Policijske postaje Velika Gorica od 20. do 23. siječnja, utvrđeno je 10 ciljanih prekršaja. Ističu kako je najviše bilo zaustavljenih vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola.

Među petero vozača koji su imali promile u krvi, najveću koncentraciju alkohola imao je 39-godišnjak koji je zaustavljen u subotu oko 19:50 sati u Dobrilinoj ulici  u Velikoj Gorici.

– U subotu Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,01 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog – ističu iz policije.

Još dva vozača kažnjena su zbog prebrze vožnje kao, dok je drugih dvoje kažnjeno zbog pričanja na mobitel za vrijeme vožnje. Jedan zaustavljeni vozač nije bio vezan. Gorička policija u ovoj vikend akciji utvrdila je još 15 ostalih prekršaja iz domene prometa pa je broj prekršaja ovog vikenda došao do 25.  Za napomenuti je i da su se u vrijeme provođenja akcije dogodile 4 prometne nesreće.

Ova objava Vikend je bio u znaku vožnje pod utjecajem alkohola, a rekorder u Dobrilinoj napuhao je 2,01 promila se prvi puta pojavila na cityportal.hr.