Prijava

Vaša prijava

114.Turopoljski fašnik: Turistička zajednica otkriva novosti i poziva na sudjelovanje

[]

Najduži mjesec u godini, kako se slikovito opisuje siječanj, uskoro će zamijeniti onaj po danima i doista najkraći, a s veljačom nam stiže i fašničko veselje. Iz Turističke zajednice Velike Gorice svakodnevno nam stižu novosti s priprema 114. po redu Turopoljskog fašnika, koji će započeti preuzimanjem ključeva Grada, 3. veljače. Kako bi nam veselje što duže potrajalo, prvog vikenda, 11. veljače, održat će se Dječji fašnik na Tuđmancu, a onaj zaodrasle uz željno iščekivanu veliku fašničku povorku stiže nam 18.veljače, a velika završnica uz spaljivanje fačnika bit će 21. veljače.

– U suradnji s Gradom nastojat ćemo da ovogodišnji fašnik bude veseli, razigrami, šareni, bogatog programa, na tragu onih prije korone. Ugotit ćemo susjede iz okolice, a nadamo se i goste iz susjednih država. Pridružit će nam se i djeca iz OŠ Lekenik, koju pohađaju djeca tamošnjeg SOS Dječjeg sela – rekla je direktorica TZ Velike Gorice, Maja Toth.

Zaštitni znak ovogodišnjeg Turopoljskog fašnika bit će sasvim nova slastica – krafnoled.

– To je ideja našeg dizajnera Gorana Štimca. Krafnoled je jedinstveni proizvod koji se može kupiti i naći samo u Velikoj Gorici u vrijeme fašnika.

Kao i svake godine organizatori će nagraditi najkreativnije grupe i pojedince, a prijave su još uvijek otvorene – do 1.veljače možete prijaviti sudjelovanje za Mali fašnik, a do 8.veljače za Veliku fašničku povorku. Za sve dodatne informacije tu su i kontakti: tzvg@tzvg.hr ili telefon 01 6222 378.

Ova objava 114.Turopoljski fašnik: Turistička zajednica otkriva novosti i poziva na sudjelovanje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.