Prijava

Vaša prijava

Počeli radovi u Teslinoj ulici, gradonačelnik Ačkar najavio rješavanje problema poplavljenih ulica

[]

U Kurilovcu je danas radno, započela je dugoočekivana rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle, koja će za nešto više od dva mjeseca dobiti sasvim novi izgled u dužini 270 metara, ali i riješiti problematiku oborinskih voda. Početku radova nazočio je i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji se tom prilikom osvrnuo i na učestale probleme s kojima se građani suočavaju zbog lošeg stanja komunalne infrastrukture, pa se bore s poplavljenim ulicama.

– Želim se sugrađanima koji ovdje žive zahvaliti na strpljivosti pogotovo za vrijeme velikih oborina, u okolnostima koje definitivno ne zaslužuje jedan grad i njegovi građani. Takvih žarišnih točaka imamo puno, jer su se gomilale desetljećima i to smo naslijedili u našem mandatu. Rješavamo jednu po jednu situaciju i trudit ćemo se u iduće dvije godine što više toga napraviti – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Radovi u Ulici Nikole Tesle/Petra Škrinjarić,cityportal

U Teslinoj će se tako u potpunosti izmijeniti vodovodne cijevi, oborinska kanalizacija, izgradit će se dva nogostupa, a ulica će dobiti i novi asfalt. Radove u vrijednosti 335 tisuća eura financiraju Grad i VG Vodoopskrba, izvođač radova je VG Komunalac izvođač radova, a planirani rok završetka je 70 dana.

Istaknuo je kako ova Gradska uprava u svojoj drugoj godini mandata nastavlja s brojnim projektima po pitanju poboljšanja problematike oborniskih voda i komunalne infrastrukture. Također je izrazio nezadovoljstvom projektom Aglomeracije i još jednom naglasio kako Grad neće preuzeti loše izvedene radove. Najavio je i kako će ove godine biti završena kompletna projektna dokumentaciju za obnovu Jelačićeve ulice, gdje bi radovi trebali započeti iduće godine. Projekt biciklističkih i pješačkih staza također ide dalje, ona uz staro jezero Čiče je pred završetkom, a ove godine bi trebali krenuti radovi prema Čiču uz glavnu cestu, dok su za staze prema groblju Kušanec osigurana sredstva.

Foto: Radovi u Ulici Nikole Tesle/Petra Škrinjarić,cityportal

– U naseljima Jagodno i Lazina Čička iduće godine će se graditi pješačke staze, tu je i projektna dokumentacija za naselje Bratstvo, sada nalazimo i adekvatna rješenja za oborinske vode i komunalnu infrastrukturu za Chromosovo naselje. Imamo u vidu još niz projekata koje ćemo pokušati riješiti u što kraćem roku – završno je najavio velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Foto: Radovi u Ulici Nikole Tesle/Petra Škrinjarić,cityportal

Ova objava Počeli radovi u Teslinoj ulici, gradonačelnik Ačkar najavio rješavanje problema poplavljenih ulica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Slika od plastelina (4. a)