Prijava

Vaša prijava

Županija nagradila Goričanku Nou Petak za uspjeh na državnom natjecanju

[]

Učenike osnovnih i srednjih škola iz Zagrebačke županije, njih 215 koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. osvojili jedno od prva tri mjesta na predmetnim, umjetničkim i sportskim natjecanjima te njihovih 103 mentora u sljedećih nekoliko dana u školama čeka iznenađenje iz Zagrebačke županije – poklon bonovi u protuvrijednosti od 133€, 93€ i 66€.

Čestitke talentiranim, vrijednim i uspješnim učenicima i mentorima uputio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

– Nagrade, priznanja i medalje s državnog natjecanja posebnog su sjaja! Vaš rad, marljivost i ustrajnost u tome da ostvarite sjajne rezultate Zagrebačka županija prepoznaje i nagrađuje niz godina – rekao je Tomljenović, posebno zahvalivši mentorima na vremenu i trudu koje posvećuju radu s učenicima pripremajući ih za državna natjecanja.

Foto: Zagrebačka županija

Nagradu za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju znanja iz hrvatskog jezika dobila je i naša sugrađanka Noa Petak, inače učenica osmog razreda OŠ Eugena Kumičića.

– Natjecanje se održavalo prošle godine od 11. do 13. svibnja u Zadru, a u konkurenciji sedmih razreda natjecalo se 26 učenika iz cijele Hrvatske. Natjecanje je bilo dosta teško, tražilo se puno dodatnog gradiva, ali na kraju se pokazalo da se isplatilo vježbati i dobro pripremati s mentoricom Antoninom Briševac – komentirala je svoj sjajan uspjeh Noa dodavši da bi ove jeseni voljela upisati Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga u Zagrebu.

Inače, u protekloj školskoj godini od ukupno 215 učenika osnovnih i srednjih škola na području županije, 101 učenik je osvojio prvo mjesto, 41 učenik drugo, a 73 učenika treće mjesto.

Ova objava Županija nagradila Goričanku Nou Petak za uspjeh na državnom natjecanju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.