Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Novo Čiče pridružuje se kampanji Dan crvenih haljina

[]

Društvo žena Novo Čiče u subotu, 4. veljače, pridružuje se javnozdravstvenoj kampanji “Dan crvenih haljina”. Edukativnom akcijom ispred ambulante u svom mjestu žele osvijestiti specifičnosti i značaj moždanog udara u žena.

– Pridružite nam se i naučite kako prepoznati prve simptome. Brinimo o sebi i drugima – poručile su iz Društva žena Novo Čiče.

Inače, prva kampanja Dan crvenih haljina, #nosicrveno, pokrenuta je u Americi, a danas je to međunarodna kampanja posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod žena. Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Kampanja ima za cilj potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, jer je većinu tih bolesti moguće spriječiti zdravim životnim navikama, a isto tako želi potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pažnju za srčani i moždani udar kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce.

Ova objava Društvo žena Novo Čiče pridružuje se kampanji Dan crvenih haljina se prvi puta pojavila na cityportal.hr.