Prijava

Vaša prijava

Niste zadovoljni kvalitetom zraka svog prostora? Nabavite pročišćivač!

[]

Nerijetko pri boravku u vlastitom domu razmišljamo kako bi bilo lijepo unijeti promjene u uređenju interijera. Možda nabaviti novi stol, tepih ili novu podnu lampu kako bi prostor bio zanimljiviji i ugodniji. No, što je s onim nevidljivim poput zraka koji udišemo? Znate li kakva je kvaliteta zraka u prostoriji u kojoj provodite one trenutke opuštanja?

Kvaliteta zraka je izrazito važna

Kvaliteta zraka u prostoru je važna zbog utjecaja na naše zdravlje. Loša kvaliteta zraka može izazvati razne probleme s respiratornim sustavom, kao što su astma, bronhitisi, razne alergije, a loša kvaliteta zraka može i povećati rizik od raznih kardiovaskularnih bolesti.

Osim navedenog, loša kvaliteta zraka može biti odgovorna i za vaše loše raspoloženje jer ima utjecaj na mentalno zdravlje, može uzrokovati glavobolje, biti odgovorna za osjećaj umora, otežano disanje, koncentraciju i performanse. Zašto je to tako? Razlozi loše kvalitete zraka mogu se pronaći u prisustvu prašne ili alergena. Ako koristite duhanske proizvode onda već sigurno znate kako dim uništava kvalitetu zraka, baš kao i vanjsko onečišćenje zraka, neadekvatna ventilacija ili čak korištenje neodgovarajućih proizvoda za čišćenje koji u sebi imaju štetne sastojke, a da ne govorimo o kemijskim proizvodima.

Čak ako i redovito čistite prostorije, ventilirate ih i koristite proizvode za čišćenje koji ne štete zdravlju, ne možete baš sasvim biti sigurni u kvalitetu zraka, zar ne? Pa ako niste sigurni u kvalitetu zraka prostorije u kojoj boravite, a želite napraviti nešto dobro za kvalitetu svog života i zdravlje, onda vam pročišćivači zraka itekako mogu pomoći.

Koji pročišćivač odabrati?

Pročišćivač zraka je uređaj koji se koristi za filtriranje i čišćenje zraka u prostoru. On koristi različite tehnologije za uklanjanje štetnih čestica, bakterija, virusa i drugih nečistoća iz zraka. Jedna od najčešće

korištenih tehnologija u pročišćivačima zraka je HEPA filter (High Efficiency Particulate Air filter) koji može ukloniti čestice veličine 0.3 mikrometra i veće, uključujući prašinu, dlake, perut, grinje i druge alergene. Druga tehnologija koju pročišćivači zraka mogu koristiti je aktivni ugljen filter koji je dizajniran kako bi uklonio mirise, kemikalije i druge onečišćivače iz zraka. Oni su nevjerojatno korisni pri smanjenju koncentracije štetnih čestica u zraku, što može pomoći u smanjenju simptoma alergija i astme i općenitom poboljšanju kvalitete zraka.

Pročišćivači zraka, osim što koriste razne tehnologije, mogu se naći i u različitim veličinama, performansama i dizajnu. Njihov dizajn je toliko uznapredovao da se može uklopiti u svaki prostor. Dizajn može ići u smjeru tehnološke sofisticiranosti i pomalo svemirskog dizajna, a može dizajnom biti toliko minimalan da ga praktički nećete ni primijetiti u domu.

Oni rade tiho, a neki od njih imaju i aplikaciju uz pomoć koje ćete na pametnom telefonu moći pratiti napredak. Neki su toliko efikasni da mogu u samo 10 minuta pročistiti 20m2 prostorije. Izbor je toliko velik da smo sigurni da ćete naći onaj koji će vas oduševiti performansama, ali i biti izuzetan dodatak vašem domu.

Ova objava Niste zadovoljni kvalitetom zraka svog prostora? Nabavite pročišćivač! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.