Prijava

Vaša prijava

Širenje Meridiana 16: Biznis park u Velikoj Gorici cilja na titulu ‘svjetionika’ logistike u Hrvatskoj

[]

Za jednu od najvećih poslovnih zona u Hrvatskoj, Meridian 16 na području Velike Gorice, nakon procvata poslovanja u proteklom razdoblju, krreće veliko proširenje i priprema se nova faza razvoja u kojoj će biti dostupno još oko 300.000 novih kvadrata, piše Poslovni dnevnik.

Radi se i na digitalizaciji zone, dok dio investitora u njoj ‘zahuktava’ svoje projekte s ciljem proširenja logističkih i skladišnih prostora za postojeće, odnosno nove korisnike, sve u skladu sa zelenim smjernicama zone. Poslovanje Meridiana 16 vodi direktorica Ivana Bakunić, koja podsjeća da ukupna veličina zone iznosi oko milijun kvadratnih metara, kao i da je upravo zbog veličine njezin razvoj podijeljen u tri faze.

Nakon realizacije prve dvije, developer projekta, Meridian 16 Business Park, trenutno je, kaže, u pripremi razvoja treće – posljednje faze. U sklopu nje već je krenula gradnja budućeg objekta korisnika Rhea koji je jedini ovlašteni zastupnik američkog UPS-a, na površini zemljišta od oko 15.000 m2, investitora Kamgrad Objekti, po istom modelu najma što je drugi takav projekt unutar Kamgrada.

– Zona je doživjela procvat proteklih nekoliko godina, a imajući u vidu nedostatak kvalitetnih postojećih skladišno-logističkih prostora praćeno poremećajima u globalnim opskrbnim lancima te porastom e-trgovine. Trenutno je u zoni zaposleno oko tisuću ljudi, te će tijekom ove godine biti uveden i javni autobusni prijevoz – najavila je direktorica Bakunić.

Napomenula je kako je još potrebno sagraditi dodatnu prometnicu s infrastrukturom kako bi treća faza mogla u cijelosti biti dovršena, a Grad Velika Gorica u postupku je realizacije iste. Biznis park u Velikoj Gorici cilja na titulu ‘svjetionika’ logistike u Hrvatskoj, piše Poslovni dnevnik.

Uskoro će gradnju svojih objekata započeti i Centar toplinske obrade na površini zemljišta od oko 10.000 m2, zatim AGS Zagreb na površini zemljišta od oko 5000 m2, te In Time na površini zemljišta od oko 24.000 m2. U postupku su ishođenja dozvola za svoje objekte i investitori Tahograf, te Prahir. Također, ove godine bit će proširen i navedeni objekt Atlantica na dodatnih 10.000 m2 zemljišta, a koji je u vlasništvu Kamgrad Projekta.

Ova objava Širenje Meridiana 16: Biznis park u Velikoj Gorici cilja na titulu ‘svjetionika’ logistike u Hrvatskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.