Prijava

Vaša prijava

Dan crvenih haljina u Novom Čiču: ‘Nije lako kad si s obitelji, opušten i u jednom trenu ti tijelo ne funkcionira’

[]

Zahvaljujući Društvu žena Novo Čiče i ovo se mjesto prvi put pridružilo javnozdravstvenoj akciji Dan crvenih haljina, koji se obilježava diljem svijeta s ciljem osvješćivanja javnosti po pitanju moždanog udara kod žena.  Članice su se okupile kod lokalne ljekarne, gdje su dijelile informativne letke s važnim upozorenjima prepoznavanja prvih simptoma moždanog udara, kao i jabuke kao poticaj za zdravijom prehranom.

– Odlučili smo potaknuti svijest o moždanom udaru, koji najviše pogađa žene koje su opterećene tempom života. U našoj bližoj okolici ima njih nekoliko s tim iskustvom. Nije lako kad se opustiš, budeš s obitelji, gledaš televiziju i u jednom trenu ne možeš izgovoriti riječi, pokušavaš se dignuti, ali tvoja noga, ruka ne funkcioniraju. Zato želimo skrenuti pažnju da trebamo same utjecati na naš način života, znači više kretanja, paziti na prehranu i koliko je moguće izbjegavati stres – rekla nam je Vera Stepančić, predsjednica Društva žena Novo Čiče.

Foto: Društvo žena Novo Čiče, akcija za Dan crvenih haljina -prevencija moždanog udara kod žena/FB DŽNČ

Simbol ove preventivne kampanje, crvena haljina, predstavlja univerzalnu sliku žene i crvene kao boje zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

Foto: Društvo žena Novo Čiče, akcija za Dan crvenih haljina -prevencija moždanog udara kod žena/FB DŽNČ

Ova objava Dan crvenih haljina u Novom Čiču: ‘Nije lako kad si s obitelji, opušten i u jednom trenu ti tijelo ne funkcionira’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.