Prijava

Vaša prijava

Traže se dragulji ručnog rada – nova misija Kluba žena Pokupsko

[]

Jedna od najaktivnijih udruga žena s našeg područja, Klub žena Pokupsko, postavila si je novi cilj – prikupiti što više uporabnih i ukrasnih, ručno rađenih predmeta, koji su se nekad koristili u domaćinstvu.

– Javile smo se na projekt Zagrebačke županije ‘Oživimo tradiciju’ i sad prikupljamo stare zidnjake, vezene ručnike, držače za češljeve i za četke za cipele, bitno da je ručni rad. Imamo nešto i iz vlastitih ormara i ladica, ali svakako pozivamo sve koji imaju nešto od ovoga ili slično da nam se jave – detalje projekta otkriva nam Zorica Šestak, predsjednica Kluba žena Pokupsko.

Zidnjaci, vezene krpe ili kuvarice su zidne ili kuhinjske krpe, a ukrašavali su zidove radnog, svakodnevnog prostora domaćice. Te male dragulje ručnog rada pamtimo po šaljivim i poučnim porukama, koji otkrivaju običaje jednoga vremena.

Nakon što prikupljene predmete urede i uštirkaju, članice ih planiraju i prezentirati široj javnosti kroz izložbu.

– Nadamo se kako ćemo izložbu organizirati do kraja godine, a daljnji je plan da to postane i jedna putujuća izložba – kaže.

No, kako bi izložba bila što uspješnija, potrebna im je i vaša pomoć.

– Molimo zainteresirane da nam se jave i pomognu nam da sačuvamo dio naše tradicije. Možete se javiti na telefon 099/3322125 ili na e-mail: kzpokupsko@gmail.com – poziva Zorica Šestak, predsjednica Kluba žena Pokupsko.

Ova objava Traže se dragulji ručnog rada – nova misija Kluba žena Pokupsko se prvi puta pojavila na cityportal.hr.