Prijava

Vaša prijava

SDP se još jednom oglasio o ZET-u: Nema kraja trakavici oko javnog prijevoza!

[]

Članovi goričkog SDP-a poslali su u srijedu priopćenje za javnost u kojem se još jednom osvrću na stanje javnog prijevoza u našem gradu te traže od vladajućih da dugoročno riješe problem.

– Već dvije godine upozoravamo na nesposobnost vladajućih da riješe problem javnog prijevoza. Nisu ga nažalost uspjeli riješiti niti kad su dvije iste opcije vladale i Zagrebom i Velikom Goricom. Ponovno smo aktualizirali pitanje ugovora sa ZET-om prije dva tjedna na što su iz Grada odgovorili da lažemo i da ne govorimo istinu te da Velika Gorica ima potpisan ugovor! Međutim, nakon informacija poslanih iz ZET-a vidimo da je ugovor produljen za samo naredna tri mjeseca (do kraja travnja) i da ne lažemo mi nego oni! Istina je da mi govorimo istinu i da su u laži kratke noge! A poznata je narodna izreka tko laže, taj i … – poručili su iz Gradske organizacije SDP-a i dodali kako nisu zadovoljni ni što je propao natječaj za lokalne goričke linije.

– Treba podsjetiti da je dodatak ugovoru sa ZET-om potpisan upravo do provedbe natječaja za lokalne linije. Prema javno dostupnim informacijama, nitko se nije javio na natječaj, što znači da smo sada u znatno nepovoljnijoj poziciji jer smo opet “osuđeni” na ZET, a on nas u ovom slučaju linijskog prijevoza, zbog neisplativosti, neće! – analiziraju SDP-ovci.

U nastavku priopćenja još jednom su predložili osnivanje Povjerenstva.

– Kada će i na koji način gradska uprava dugoročno riješiti ovo pitanje i što je sa Povjerenstvom koje je Gradsko vijeće dužno po Zakonu o zaštiti potrošača osnovati kako bi se kontrolirala kvaliteta usluge prijevoza. Sada već nema broja priopćenja koja smo poslali na temu ZET-a, ali se nikada nitko ni slovom nije osvrnuo iz gradske uprave na njih, osim da ne govorimo istinu. A vidimo čime to rezultira, jer posao s natječajem nije odrađen. Oko javnog prijevoza ništa ne štima, a radi se o životno bitnom pitanju za naše sugrađane – zaključili su SDP-ovci.

Ova objava SDP se još jednom oglasio o ZET-u: Nema kraja trakavici oko javnog prijevoza! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.