Prijava

Vaša prijava

Djelatnici Zavod za hitnu medicinu ZŽ prošle godine odradili oko 20 tisuća intervencija na terenu

[]

Članovi Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije održali su svoju 3. sjednicu, a na kojoj je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Davorin Gajnik održao prezentaciju o organizaciji rada i poslovanja Zavoda. Govoreći o poteškoćama s kojima se Zavod sustavno bori već nekoliko godina, istaknuo je nužnost izmjene Mreže hitne medicine prema kojom bi Zagrebačkoj županiji bio priznat veći broj timova.

Posebno se osvrnuo na poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa – velikom broju prekovremenih sati i sati bolovanja zaposlenika Zavoda te povećanoj potrošnji zaštitne opreme. Osvrnuo se i na stanje voznog parka koji svakodnevno prelazi veliku kilometražu budući da u Zagrebačkoj županiji ne postoji opća bolnica, a dodatni problem predstavlja znatno povećanje cijene goriva.

– Unatoč svim tim poteškoćama djelatnici Zavoda su samo u 2022. godini odradili 27151 intervenciju na terenu, 20366 pregleda u prostorijama za reanimaciju te 80439 sanitetskih prijevoza, a sve smjene smo popunili i odradili s propisanim brojem zaposlenika – pohvalio je Gajnik požrtvovnost svojih zaposlenika.

Također, na sjednici je doneseno Izvješće o radu Savjeta za zdravlje Zagrebačke županije za 2022. godinu. Članovi Savjeta za zdravlje podržali su prijedloge da u narednom razdoblju aktivnije podrže javno-zdravstvene akcije na području Zagrebačke županije, kao i da vlastitim stručnim predavanjima obilježe neke od važnih zdravlju i medicini posvećenih dana kroz godinu.

Ova objava Djelatnici Zavod za hitnu medicinu ZŽ prošle godine odradili oko 20 tisuća intervencija na terenu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Smotra školskog glazbenog stvaralaštva