Prijava

Vaša prijava

Projekt Aglomeracija: Višić predstavio rokove za završetak, objasnio što je s pročistačem i prometnicama

[]

Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe, u četvrtak je na konferenciji za medije predstavio dosadašnje rezultate EU projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica” vrijednog 498.612.651 kuna. Kako je Višić istaknuo, radovi na cjelini A1 trebali bi biti završeni do 24. travnja, oni na cjelini A2 do 14. ožujka jer je zbog nepredviđenih radova produžen rok dovršetka za 30 dana, a cjelina A3 trebala bi biti završena do 30. lipnja ove godine.

Na konferenciji je bilo govora i o natječaju za pročistač otpadnih voda koji je nedavno po drugi put poništen. Ovoga puta, objasnio je Višić, jedan od prijavljenih subjekata imao je porezni dug prema državi, dok drugi ponuditelj nije imao zadovoljavajuće reference. Zbog toga je VG Vodoopskrba poslala žalbu Državnoj komisiji te se čeka njihov odgovor. Nakon toga, ako bude potrebno, natječaj će biti poništen te će se raspisati novi.

– U sklopu projekta je i rekonstrukcija te dogradnja postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Postojeći uređaj neće biti bez funkcije, konstantno će biti u funkciji, povećavamo ga na treći stupanj pročišćavanja za tih 14.700 ekvivalnet stanovnika, odnosno oko 5.000 novih korisnika, odnosno priključaka – kazao je Višić.

9.2.2023. Velika Gorica. tiskovna konferencija „Aglomeracije Velika Gorica“ . Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Što se tiče stanja prometnica zbog projekta aglomeracije, Krunoslav Višić kazao je kako je svjestan problema.

– Radi se u zemlji, rovovi propadaju. Pokušavamo s izvođačima radova sve adekvatno sanirati da ne bi bilo pritužbi. Meni je jasno da su ljudi već ogorčeni i da je svima dosta prašine, blata, rupa i štećenja vozila i, nedaj Bože, nekih pogibeljnih situacija u prometu. Pokušavamo se maksimalno angažirati da sve bude čim prije gotovo i da svi budu zadovoljni – komentirao je Višić i dodao kako su u kontaktu s mjesnim odborima te već znaju koje su kritične točke koje se trebaju sanirati.

Podsjetio je i kako po završetku svih radova počinje teći garantni rok za prometnice i svu kanalizacijsku mrežu koji vrijedi pet godina. Sve te naknadne radove financijski neće snositi građani, Grad ili VG Vodoopskrba već izvođač radova.

9.2.2023. Velika Gorica. tiskovna konferencija „Aglomeracije Velika Gorica“ . Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava Projekt Aglomeracija: Višić predstavio rokove za završetak, objasnio što je s pročistačem i prometnicama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.