Prijava

Vaša prijava

Mještani Čičke Poljane traže uređenje rijeke Odre, njene obale i izgradnju mosta

[]

Rijeka Odra oduvijek je bila značajna za žitelje Poljane Čičke, obitavala je biljnim i životinjskim svijetom te je zbog svoje čistoće uvijek privlačila brojne ribolovce i plivaće. Danas ta ista rijeka puna je mulja zbog kojeg se smanjila razina i protok vode, zatrpani su izvori, a rijeka se ljeti pretvori u smrdljivu i opasnu baru, ističu u svom dopisu Hrvatskim vodama predstavnici Mjesnog odbora Čička Poljana na čelu s predsjednikom Darinkom Gučićem.

Dopis je ujedno zamolba za uređenje rijeke Odre, njene obale i mosta preko rijeke Odre koji već 12 godina nije u funkciji jer je stradao u poplavama, dotrajao je i planira se rušiti.

Uz to priložena je i peticija koju su potpisali brojni mještani Poljane, ali i šire okolice.

– Ono što molimo je da se izmulji rijeka Odra i njen pritok potok Ribnica, uredi lijeva obala rijeke duž sela gdje bi se uredila pješačka staza, da se sagradi most prijeko rijeke Odre kao i da se pronađe rješenje da se nutrije, invazivni vodeni glodavci koji uništavaju staništa autohtonih ptica i riba, uklone iz rijeke – stoji u dopisu MO.

Kada je u pitanju most prijeko rijeke Odre, navode kako je u proračunu Grada za 2023. godinu osigurano 200 tisuća eura za izgradnju mosta.

– Nadamo se da će Hrvatske vode naći razumijevanja te da će naše zamolbe provesti – ističu iz Čičke Poljane.

 

 

Ova objava Mještani Čičke Poljane traže uređenje rijeke Odre, njene obale i izgradnju mosta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.