Prijava

Vaša prijava

Sanacija šteta i vraćanje u ispravno stanje infrastrukture i pogona vodoopskrbnog sustava Velika Gorica nakon potresa

[]

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, u sklopu operacija vraćanja u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona te osiguravanja preventivne infrastrukture na području pogođenom potresom 28. i 29. prosinca 2020., objavilo je pet javnih poziva.

Svrha Poziva je uspostava redovitog i trajnog funkcioniranja sustava javne vodoopskrbe i odvodnje kroz obnovu i dovođenje vodnokomunalne infrastrukture i druge pripadajuće infrastrukture na razinu prije potresa nadoknadom bespovratnih sredstava iz FSEU kroz operaciju Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama.

U sklopu javnog poziva pod nazivom “Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama” VG Vodoopskrba d.o.o. je napravila dvije projektne prijave.

Događaji uvjetovani potresnim razaranjima (22. ožujka 2020. potres u Zagrebu; 29. prosinca 2020. potres kod Petrinje), koji su i danas prisutni, rezultirali su djelomičnim narušavanjem kvalitetne opskrbe vodom iz sustava javne vodoopskrbe te potrebom za hitnim poduzimanjem određenih tehničkih mjera sanacija i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i pojedinih objekata, s ciljem uspostavljanja dugoročno održive i učinkovite opskrbe vodom i odvodnje otpadnih voda na predmetnom području.

Prihvaćanjem projektnih prijava po predmetnom pozivu od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava vezano za Sanacija šteta nastalih potresom od 28. i 29. prosinca 2020. godine na području Sisačko Moslavačke županije, Zagrebačke županije, Karlovačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba.

Vodoopskrbni sustav Velika Gorica

Sustav odvodnje Velika Gorica

 

Obavijest o odabiru za financiranje i poziv za sklapanje Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, po obje projektne prijave, zaprimili smo 15. 11. 2022., a potpisivanje Ugovora je bilo 1. 12. 2022.

Na temelju prve projektne prijave potpisan je
UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA OPERACIJE KOJI SE FINANCIRAJU IZ FONDA SOLIDARNOSTI EUROPSKE UNIJE
za operaciju
Sanacija šteta i vraćanje u tehnički ispravno stanje infrastrukture i pogona vodoopskrbnog sustava Velika Gorica nakon potresa.
referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava: FSEU.2022.MINGOR.03.023

Uovoreni iznos je 1.567.729,88 kn odnosno 208.073,51 EUR.

Ova prijava obuvatila je nadoknadu sredstava za evidentirane vidljive štete (hitne sanacije nakon potresa) kao i sanaciju klizišta na lokaciji vodospreme Kravarsko.

Druga projektna prijava predana je 27. 05. 2022. pod nazivom operacije Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture na sustavima javne vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području VG Vodoopskrba d.o.o.

Na temelju iste potpisan je
UGOVOR O DODJELI BESPOVRATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA ZA OPERACIJE KOJI SE FINANCIRAJU IZ FONDA SOLIDARNOSTI EUROPSKE UNIJE
za operaciju Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture na sustavima javne vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području VG Vodoopskrba d.o.o.
Referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava: FSEU.2022.MINGOR.03.032
Ugovoreni iznos po ovoj prijavi je 7.712.000,00 kn odnosno 1.023.558,30 EUR-a.

Ugovor je

Po drugoj projektnoj prijavi VG Vodoopskrba d.o.o. u suradnji sa Građevinskim Fakultetom Sveučilišta u Zagrebu je izradila Studijsku analizu – Utvrđivanje visine nastale štete na sustavima javne vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području VG Vodoopskrba d.o.o.

Na temelju iste izvršena je prijava po javnom pozivu a obuhvaćeno, pored radova na vraćanju u ispravno radno stanje infrastrukture na sustavima javne vodoopskrbe i odvodnje i izrada projektno tehničke dokumentacije za zamjenu dijela štećenih dionica cjevovoda kao i za zamjenu dijelova magistralnog cjevovoda Turopoljski prsten.

VG Vodoospkrba d.o.o. na ovim stranicama redovito će obavještavati o provdbi pokrenutih operacija.

Ova objava Sanacija šteta i vraćanje u ispravno stanje infrastrukture i pogona vodoopskrbnog sustava Velika Gorica nakon potresa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.