Prijava

Vaša prijava

Djeca OKO nas: Folkloraši iz Lomnice predstavili bogato naslijeđe Turopolja

[]

Savez društava Naša djeca Hrvatske u utorak je u Donjoj Lomnici započeo s terenskim snimanjem projekta “Djeca OKO nas” To je naše, na to smo ponosni!”. U snimanju su sudjelovala djeca iz KUD-a Nova Zora, a sve se odvijalo u i oko kurije Modić-Bedeković. Projekt Djeca oko nas se, inače, bavi odgojem i obrazovanjem djece za očuvanje povijesnoga, kulturnoga i hrvatskog nacionalnog identiteta. Savezu je partner na projektu Etnografski muzej Zagreb, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– Projekt će prikazati bogatstvo i baštinu tradicijske kulture, posebno folklornih simbola-narodna nošnja, običaji, plesovi i lokalni govor u različitim regijama Hrvatske. Sve to kroz fotografiju poznatog putopisca i fotografa Saše Pjanića. Naš je plan i cilj istražiti, osvijestiti i prezentirati mladim generacijama bogato naslijeđe hrvatskog nacionalnog identiteta na lokalitetima Slavonije, Baranje, Srijema, Podravine, Međimurja, Zagorja, Turopolja, Posavine, Banovine, Pokuplja, Korduna, Like, Gorskog kotara, Dalmatinske zagore, Istre, sjeverne, srednje i Dalmacije sa otocima i Dubrovačkog primorja – kažu iz Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Inovativnost projekta kao i nov način učenja o povijesnom, nacionalnom i hrvatskom identitetu za djecu bit će u umjetničkom fotografiranju djece te radionicama u Etnografskom muzeju za vrijeme trajanja izložbe, čije se otvorenje planira 25. svibnja. Izložba je putujućeg karaktera i nakon toga nastavlja putovati po Hrvatskoj.

Foto: Facebook.com/Savez društava Naša djeca Hrvatske

Ova objava Djeca OKO nas: Folkloraši iz Lomnice predstavili bogato naslijeđe Turopolja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.