Prijava

Vaša prijava

Za plaće 63 liječnika županija osigurala više od milijun kuna

[]

U Domu zdravlja Zagrebačke županije s radom i specijalističkim usavršavanjem započela su 63 liječnika, a čije će plaće i troškove s 1.062.000 eura pokriti sama županija. Inače, njihovo usavršavanje financirat će se putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a dok županijski Dom zdravlja ne počne povlačiti europska bespovratna sredstva uskoćila je Zagrebačka županija.

Tim povodom zamjenik župana Ervin Kolarec potpisao je danas s ravnateljem Doma zdravlja Zagrebačke županije Večeslavom Bergmanom Ugovor o predfinanciranju programa „Centralno financiranje specijalizacija“.

– S obzirom da je Ministarstvo zdravstva produžilo rok za dostavu prijava, Zagrebačka županija nije nimalo dvojila već je u proračunu osigurala sredstva kako bi se liječnicima mogle isplatiti plaće – rekao je Kolarec.

Foto: Zagrebačka županija

– Uz ove 63 specijalizacije, Dom zdravlja još ima 16 specijalizacija koje se već financiraju iz EU fondova i 12 koje financira Zagrebačka županija. Među najtraženijima su iz obiteljske medicine, potom pedijatrije, ginekologije i interne medicine – istaknuo je ravnatelj Bergman, zahvalivši županiji na suradnji.

Također, potpisan je i ugovor kojim Zagrebačka županija s 132.714 eura sufinancira rad ambulanti Doma zdravlja na ruralnim područjima.  To obuhvaća rad 6 ambulanti koje nemaju standardan broj osiguranika, a nalaze se u: Dubrancu, Farkaševcu, Krašiću, Budinjaku, Gradecu i Dubravi Vrbovečkoj.

– Primarna zdravstvena zaštita u našim ispostavama Doma zdravlja i ambulante na ruralnim područjima prva je linija kojoj se naši stanovnici obraćaju u slučaju potrebe za liječničkom pomoći i trebamo tu mrežu učiniti što dostupnijom, naročito za starije stanovništvo koje je slabo pokretno –  rekao je Kolarec dodavši da je ovo druga godina zaredom da Županija sufinancira rad ovih ambulanti.

Ova objava Za plaće 63 liječnika županija osigurala više od milijun kuna se prvi puta pojavila na cityportal.hr.