Prijava

Vaša prijava

FOTO Velikogoričanu Željku Mihalju najveće priznanje za ostvarenja u sportu

[]

U Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici jučer su dodijeljene nagrade najboljim sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima Zagrebačke županije za rezultate ostvarene tijekom 2022. godine.

– Nagradili smo večeras najbolje među 25 tisuća registriranih sportaša u Zagrebačkoj županiji. U 2022. godine imali smo zaista izuzetne sportske uspjehe na europskoj i svjetskoj sceni. Za ovu godinu mogu samo poželjeti da budu još bolji, a uvijek ćemo podupirati ono zbog čega smo kao Zajednica i osnovani, a to je vrhunski sport – poručio je Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

24.02.2023. – Velika Gorica – Izbor najboljeg sportaša ZŽ – foto: Cityportal.hr

Velika Gorica može biti primjer kako se u lokalnoj zajednici ulaže u sport, a županija izdvaja značanja sredstva pa je tako u ovoj godini u proračunu predviđeno milijun i 200 tisuća eura za županijsku Zajednicu.

– U godinama koje su pred nama sigurno ćemo ulagati i izdvajati sredstva za sportaše i sprotašice jer svaki uloženi euro se deseterostruko vraća – istaknuo je zamjenik župana Ervin Kolarec, čestitavši svim nagrađenima.

Sadea Bećirović i Dino Šimunice iz Karate kluba Samobor najbolji su sportaš i sportašica Zagrebačke županije za 2022. godinu.  Iza njih su odlični rezultati ostvareni u prošloj godini. Sadea je vrhunska sportašica 1. kategorije, a kada su u pitanju medalje, prošle godine osvojila je zlato na Prvenstvu Europe za seniorke u Turskoj u ekipnim borbama, a bila je zlatna i na Prvenstvu Hrvatske do 68 kila pojedinačno.

– Iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo što sam baš ja ta koja sam izabrana. Imala sam iza sebe uspješnu godinu, a ovo mi je samo još dodatan motiv i poticaj za daljnji rad – rekla županijska najbolja sportašica.

24.02.2023. – Velika Gorica – Izbor najboljeg sportaša ZŽ – foto: Cityportal.hr

Njezin klupski kolega Dino, kategoriziran je kao vrhunski sportaš 2. kategorije, a trenutno se nalazi na 7. mjestu svjetske WKF rang liste mlađih seniora. On se prošle godine na Prvenstvu Hrvatske za seniore kao i za mlađe seniore u kategoriji do 75 kila, okitio zlatnom medaljom.

Najbolja sportašica u kategoriji osoba s invaliditetom je Mirjana Lučić iz Parastolnoteniskog kluba Uspon iz Velike Gorice, a najbolji sportašem proglašen je Marko Turković, član goričkog Paraboćarskog kluba „Marijan Dobrinčić“. Nagradu za najbolju ekipu u sportu osoba s invaliditetom Zagrebačke županije dobio je gorički Paraatletski klub Uspon.

24.02.2023. – Velika Gorica – Izbor najboljeg sportaša ZŽ – foto: Cityportal.hr

I ove godine nagrada za najbolju žensku ekipu Zagrebačke županije otišla je u ruke rukometašica iz ŽRK Dugo Selo, dok su rukometaši iz HRK Gorica najbolji u kategoriji muške momčadi.

Najveće priznanje, ono za životno djelo, otišlo je u ruke Velikogoričanu Željku Mihalju, dugogodišnjem predsjedniku Nogometnog saveza Zagrebačke županije, ali iza njega je bogata sportska karijera.

Od goričkih dobitnika priznanja tu su još i Tena Pereković  iz Judo klub Kokica i Antonio Brletić iz Karate kluba Centar koji su među  najboljim mladim nadama, Vladimir Malbašić iz HRK Gorica dobitnik je nagrade kao sportski djelatnik, dok su Nagrade za zaslužne sportske kolektive Zagrebačke županije dobili NK Mraclin i NK Ban Jelačić.

Foto galerija:

 

 

 

 

 

 

Ova objava FOTO Velikogoričanu Željku Mihalju najveće priznanje za ostvarenja u sportu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.