Prijava

Vaša prijava

U obitelji imate budućeg prvašića? Pogledajte kad, gdje i kako upisati dijete u osnovnu školu

[]

Upisi djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2023./2024. na području Grada Velike Gorice i općina Kravarsko, Pokupsko i Orle počinju 31. ožujka i trajat će do 15. lipnja.

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. travnja 2023. godine imaju navršenih 6 godina. Iznimno, na zahtjev roditelja/staratelja i prijedlog Stručnog povjerenstva Škole, u prvi se razred može upisati i dijete koje do kraja tekuće godine navršava šest godina (prijevremeni upis). U tom slučaju roditelj/staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije, u mjesno nadležnoj Ispostavi, najkasnije do 31. ožujka.

Prije upisa u prvi razred osnovne škole obvezno je utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta u osnovnoj školi prema mjestu stanovanja i Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Služba za školsku i sveučilišnu medicinu, koje se provode od 31. ožujka do 15. lipnja.

Detaljne informacije o rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece dostupne su ovdje, kao i na oglasnim pločama odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova. Upis će se obavljati u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema mjestu prebivališta, odnosno prijavljenog boravišta.

– Roditelj/staratelj obavezan je čim prije prijaviti dijete u Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, Službu za školsku i sveučilišnu medicinu, Ispostava Velika Gorica, Matice hrvatske bb, Velika Gorica – ističu iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije.

Na liječnički pregled potrebno je donijeti zdravstvenu iskaznicu djeteta, iskaznicu cijepljenja, zubnu putovnicu (izdaje djetetov stomatolog), medicinsku dokumentaciju ukoliko ju dijete ima te ispunjen Upitnik za roditelje koji se može pronaći na aplikaciji kvacica.hr.

U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan najkasnije do 30. svibnja 2023. godine o tome obavijestiti Stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Ova objava U obitelji imate budućeg prvašića? Pogledajte kad, gdje i kako upisati dijete u osnovnu školu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.