Prijava

Vaša prijava

Za bolji i kvalitetniji rad operativnih snaga civilne zaštite županija izdvojila 637 tisuća eura

[]

Operativne snage sustava civilne zaštite Zagrebačke županije u više su navrata, kroz brojne nedaće koje su nas snašle, pokazale i dokazale svoj značaj i vrijednost! Kako bi im osigurali što bolji rad i kvalitetniji rad, uoči Dana civilne zaštite kojeg obilježavamo 1. ožujka, župan Stjepan Kožić predstavnicima županijskih operativnih snaga dodijelio je ugovore u vrijednosti 636 800 tisuća eura.

– Ponosan sam da je riječ o iznosu koji niz godina kontinuirano raste. Tako je i vrijednost ovih ugovora u odnosu na proteklu godinu veća za gotovo 23 tisuće eura – rekao je Kožić iskazavši zahvalnost svim pripadnicima operativnih snaga na svakodnevnoj požrtvovnosti.

– Operativne snage pokazale su visoku razinu pripravnosti i bile maksimalno uključene za vrijeme pandemije i potresa kako na našem području, tako i u Turskoj gdje su operativci s područja Zagrebačke županije bili u nacionalnom timu koji je išao u pomoć nakon katastrofalnih potresa – istaknuo je Damir Pilčik, pročelnik područnog ureda Zagreb Ravnateljstva civilne zaštite.

Najveća sredstva izdvajaju se za sustav zaštite od požara, pa je tako Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije na raspolaganju 599 600 eura.

– Sva sredstva uložena u vatrogastvo višestruko će se vratiti i unaprijediti naš rad – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Foto: Zagrebačka županija

Sredstva u iznosu od 13.300 eura dodijeljena su Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova. Uz redovna sredstva, ovo će im zasigurno osigurati dodatni nadstandard, a dobivena sredstva utrošit će posebice za nabavku šatora.

Za sufinanciranje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja za stanicu Samobor osigurano je 16.431,25 eura, a za stanicu Zagreb 7.468,75 eura.

– HGSS ima pune ruke posla, a osim rada na terenu, uvelike radimo i na pomlađivanju članstva s obzirom da broj akcija i intervencija iznimno raste – rekao je pročelnik HGSS Stanice Samobor Nikola Tot dok će Stanica Zagreb dobivena sredstva uložiti u edukacije, opremanje i pomlađivanje kadra.

A s 4 tisuće eura sufinancira se i program Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa, jer velike prirode katastrofe osvijestile su potrebu potražnih pasa u sustavu civilne zaštite.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom. 

 

Ova objava Za bolji i kvalitetniji rad operativnih snaga civilne zaštite županija izdvojila 637 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.