Prijava

Vaša prijava

Cities2030: LAB Velike Gorice na trodnevnom programu za transformaciju lokalnih prehrambenih sustava

[]

Velikogorički partneri na istraživačkom projektu Cities2030 prisustvovali su trodnevnom programu zajedno s osamdesetak sudionika europskih partnera, kako bi razmijenili znanja i iskustava, a sve s istim ciljem – transformacije prehrambenog sustava u svojim gradovima i regijama.

Cilj tog trodnevnog programa bio je poticanje osobne interakcije između članova konzorcija sa svrhom prijeko potrebne izgradnje profesionalnih radnih odnosa, te širenje i jačanje mreža između CRFS-a i vanjskih partnera, izvijestili su iz Razvojne agencije Grada Velike Gorice, Vegora.

Tijekom programa održana je i Glavna skupština na kojoj su sumirane sve dosadašnje aktivnosti, izvješća, izazovi, te su dogovoreni koraci i dobivene upute za provođenje projekta u nadolazećim mjesecima. Sudionici Lab festivala sudjelovali su i na radionicama koje su bile održane u starom zatvoru prenamijenjenom u inovacijski centar. Cilj tih aktivnosti bio je ukazati na važnost međusobne interakcije raznih poduzetnika, istraživača i edukativnog faktora u razvoju jedne zajednice.

– Partneri su prošli radionice vezane za analizu Labova, dobili su uvid u dostupne alate za korištenje kako bi razvijali svoje aktivnosti, a predstavljen im je razvoj gradskog Vijeća hrane od strane osnivača vijeća u Haarlemu, prisustvovali su predstavljanju uloge blockchain-a za održivost lanaca opskrbe hranom, te se održao i niz dodatnih aktivnosti u svrhu povezivanja i međusobne suradnje – izvijestili su iz Vegore.

Razvojna agencija Grada Velika Gorica – VE-GO-RA s poduzećem Inventivna rješenja (Velika Gorica LAB) provodi projekt Cities2030 sufinanciran iz EU programa Obzor2020, zajedno sa više od 40 partnera iz 17 europskih zemalja. Cilj projekta je uspostava suvremenog i održivog gradskog sustava hrane, što uključuje sva područja vezana za tokove hrane – od proizvodnje, distribucije, prodaje do zbrinjavanja organskog otpada.

Fotografije: Razvojna agencija Grada Velike Gorice, Vegora.

Ova objava Cities2030: LAB Velike Gorice na trodnevnom programu za transformaciju lokalnih prehrambenih sustava se prvi puta pojavila na cityportal.hr.