Prijava

Vaša prijava

Ivanka Rožić predstavila svoj ‘Veliki i mali Buševec’, knjigu o ljudima i događajima ovoga kraja

[]

Ivanka Rožić i Ogranak seljačke sloge Buševec predstavili su u petak u Domu kulture Buševec pred punom dvoranom knjigu “Veliki i mali Buševec”. Četvrta je to knjiga u opusu “Suvremeno pučko pjesništvo Turopolja”, nakladnika OSS Buševec. Veliki i mali Buševec je zbirka pjesama, proze i kratkih priča koja govori o ljudima i događajima vezanim uz Buševec i Turopolje. Velikim dijelom knjiga je pisana turopoljskim dijalektom, a dio je i na standardnom hrvatskom književnom jeziku.

Na promociji su, uz autoricu Ivanku Rožić, o knjizi govorili još i recenzentica Romana Rožić, lektor Ivan Rožić te u ime nakladnika Nenad Rožić. U popratnom programu su sudjelovala djeca iz područne škole Buševec sa recitacijama i igrokazima iz knjige na domaćem dijalektu, a svojom pjesmom promociju su uveličale i članice ženske vokalne skupine Ogranka Seljačke sloge Buševec.

– Raduje nas činjenica da su kod nas u Buševcu i promocije knjiga izuzetno dobro posjećene. Nakon promocije u predprostoru Doma kulture upriličena je bogata zakuska. Ukoliko niste stigli na promociju, a željeli bi ste imati ovu vrlo zabavnu knjigu možete ju nabaviti po popularnoj cijeni od 10 eura kod autorice Ivanke Rožić ili nakladnika – poručili su iz Ogranka.

Galerija fotografija

 

Ova objava Ivanka Rožić predstavila svoj ‘Veliki i mali Buševec’, knjigu o ljudima i događajima ovoga kraja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Kako nastaje čokolada

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici