Prijava

Vaša prijava

Obrtnički forum u Vrbovcu: ‘Potičemo učenike da biraju obrtnička zanimanja”

[]

U Pučkom otvorenom učilištu u Vrbovcu održan je 6. Obrtnički forum Zagrebačke županije koji je okupio brojne obrtnike, a na kojem su raspravljali o aktualnim temama iz obrtništva. Tako se razgovaralo o bespovratnim potporama poduzetnicima Zagrebačke županije, planu objava natječaja Europske unije kao i realizaciji Regionalnog centra kompetentnosti.

– Obrtnici su izuzetno važni za našu Županiju, od njih prihodujemo i mi kao županija i naše općine i gradovi, a te prihode ulažemo u daljnje funkcioniranje našeg sustava. Svake godine osiguravamo bespovratne potpore poduzetnicima za nabavu opreme, sufinanciramo kamatu na poduzetničke kredite, stipendijama potičemo učenike da biraju obrtnička zanimanja – rekao je pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Damir Fašaić i podsjetio na projekt Regionalnog centra kompetentnosti koji se gradi u sklopu srednjih škola u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu.

Foto: Zagrebačka županija

Kada su u pitanju potpore poduzetnicima Zagrebačke županije, njima će u ovoj godini biti na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora, a natječaji će biti raspisani početkom travnja. O potporama s posebnim naglaskom na zelenim i digitalnim poslovima, govorila je Marija Halić, predstojnica Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Istaknuto je kako su obrtnici među prvima prepoznali važnost zaštite okoliša u svom djelovanju.

S obzirom da je forum održan jučer, 8. ožujka na sam Dan žena, pa je Antutn Trojnar, predsjednik Obrtničke komore Zagreb naglasio kako ne području Grada Zagreba i Zagrebačke županije ima oko 45% žena obrtnica, a od čega ih je u županiji oko 3 tisuće.

– Ova zahtjevna vremena od obrtnika iziskuju brze prilagodbe u kojima treba iskoristiti svaku mogućnost da zadržimo poslovanje, svoje zaposlenike, ali i da nastavimo rast poslovanja. Biti obrtnik nije posao, već životni poziv koji nema radno vrijeme – poručio je Zdravko Sohora, predsjednik vrbovečkog udruženja obrtnika.

Forum su zajednički organizirali Obrtnička komora Zagreb i Zagrebačka županija.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

 

Ova objava Obrtnički forum u Vrbovcu: ‘Potičemo učenike da biraju obrtnička zanimanja” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.