Prijava

Vaša prijava

Učenje matematike u školi djeci će olakšati besplatni program Kockići

[]

U Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica u travnju kreće program “Kockići” – preventivni program poticanja predmatematičkih vještina namijenjen djeci koja na jesen kreću u 1. razred osnovne škole.

– Dijete prije škole ne uči matematiku, već stječe vještine i znanja koja su nužna za razumijevanje matematike. Matematika ima i svoj jezik kojemu djeca moraju biti izložena kako bi ga razumjela. Rana izloženost brojevima i matematičkim konceptima olakšava djetetu stvaranje pozitivnog stava prema brojevima, kao i pripremu za školu. Predmatematičke vještine se usvajaju kroz svakodnevne životne situacije djeteta kao što su igra i interakcija s okolinom. – objasnili su iz Centra.

Da bi dijete moglo lakše i bolje razumjeti i naučiti matematiku, potrebno je prije polaska u školu ovladati predmatematičkim vještinama, a tome će ih podučiti autorica i voditeljica programa, stručna suradnica u Centru, logopedica Vanja Uzelac.

Prijave roditelja za upis djece u grupu kao i sve dodatne informacije primaju se do 6. travnja putem mobitela 091/6231-734, telefona 6231-734, na e-mail info@centar-dmo-vg.hr ili putem FB stranice Centar za djecu, mlade i obitelj.

Foto: Alicja from Pixabay

Ova objava Učenje matematike u školi djeci će olakšati besplatni program Kockići se prvi puta pojavila na cityportal.hr.