Prijava

Vaša prijava

Beus Richember u svom biografskom leksikonu pisao o Nijemcima u Hrvatskoj

[]

„Istaknuti Nijemci i njihovi potomci u hrvatskim krajevima“ kapitalno je djelo od 750 stranica autora Gorana Beusa Richemberga, a koje će u četvrtak 16. ožujka u Vijećnici goričkog Pučkog učilišta predstaviti svojim sugrađanima.

U svojoj knjizi velikog formata obuhvatio je 1780 biografskih jedinica odnosno leksikografskih natuknica kojima se predstavlja preko 2, 5 tisuće Nijemaca i njemačkih potomaka koji su djelovali u Hrvatskoj ili su svojim opusom utjecali na procese u njoj. Na pripremi ovog djela radio je dva desetljeća, a biografije koje se u njemu nalaze pisane su uglavnom pripovjedački i tečno. Prema riječima autora, među njima su i brojne životne priče koje imaju potencijal sinopsisa za filmove ili tv-serije.

Predstavljanje knjige je zakazano za 18 sati, a o njoj će uz autora govoriti i umirovljena knjižničarka i leksikografkinja Katja Matković Mikulčić te književnik i novinar Boris Beck.

 

 

 

Ova objava Beus Richember u svom biografskom leksikonu pisao o Nijemcima u Hrvatskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.