Prijava

Vaša prijava

Evo tko su pobjednici 13. Posavske kobasijade u Veleševcu

[]

Dalibor Vučin ima najbolju kobasicu i špek u Posavini, šunku Ivan Bucina, najbolju rakiju Ivan Tačković, bijelo vino Vlado Brlečić, a najbolje crno vino Mario Kučan. Najbolju gibanicu ispekla je Štefica Kovač, odlučio je tako stručni žiri na 13. Posavskoj kobasijadi u organizaciji KUD-a Veleševec.

– Receptura se prenosi s generacije na generaciju, ali okupimo se zajedno prijatelj i pomažemo si međusobno pa je ovo ujedno naša zajednička pobjeda. Prošle godine bio sam drugi, a ove nisam očekivao da ću pobijediti – komenitrao je ovogodišnji pobjednik Dalibor Vučin.

Ove godine prijavljeno je 110 uzoraka pa je žiri imao pune ruke posla.

– Jako sam zadovoljna a žiri je ima jako puno posla i bilo im je teško odlučiti o najboljima. Svake godine je sve više ljudi jer smo proširili manifestaciju izvan Općine Orle pa se tako mogu natjecati baš svi. Nastavljamo dalje s ovom manifestacijom i nadamo se da će ona zaživjeti i na još višem nivou – komentirala je predsjednica Nevenka Vučin.

A prigodan program za ovu domaću veselicu pripremili su i članovi KUD-a Veleševec i „Čiče“.

– Ponosni smo što već 13 godina organiziramo ovu manifestaciju. Odaziv je jako dobar pa se nadam da će ona zaživjeti i na još višem nivou“, komentirala je Nevenka Vučin, predsjednica KUD-a Veleševec. Ervin Vujica, načelnik Općine Orle, kratko je rekao da se ovom manifestacijom čuva tradicija pripreme domaćih proizvoda.

Prisutna je bila i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

– Dokaz je ovo da je Zagrebačka županija bogata ljudima koji čuvaju tradiciju. Bogata je i udrugama koje okupljaju mlade, a koji su zalog budućnosti i naše prepoznatljivosti“, rekla je.

Foto: KUD Veleševec/Zagrebačka županija

 

 

Ova objava Evo tko su pobjednici 13. Posavske kobasijade u Veleševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.