Prijava

Vaša prijava

Uhićen u zračnoj luci: ‘Prao’ novac od prevara u Maleziji i Ujedinjenom Kraljevstvu

[]

Policija je u Zračnoj luci Franjo Tuđman uhitila 45-godišnjaka iz Zagreba zbog sumnje kako je tijekom protekle dvije godine počinio kaznena djela računalne prijevare i pranja novca. Naime, kriminalističko istraživanje potvrdilo je kako je Zagrepčanin na račun svoje tvrtke primio gotovo dva milijuna eura od računalnih prevara počinjenih u Maleziji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Po zaprimanju, sredstva je uplaćivao drugim inozemnim primateljima, najčešće tvrtkama iz Kine. Akciju otkrivanja pranja novca hrvatska policija je provela u suradnji s malezijskim kolegama te Uredom za sprječavanje pranja novca temeljem čije analize je sud blokirao 1,8 milijuna eura na računu tvrtke spriječivši time da se i taj novac prebaci na račune trećih osoba.

– Analizom transakcija utvrđena je ukupna materijalna šteta od oko 1.964.300 eura od čega je 798.000 eura zamrznuto na računima trgovačkog društva iz Zagreba, a 966.000 eura naknadno je povučeno s tog računa i vraćeno trgovačkom društvu u Maleziji – kažu iz policije.

Ova objava Uhićen u zračnoj luci: ‘Prao’ novac od prevara u Maleziji i Ujedinjenom Kraljevstvu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.