Prijava

Vaša prijava

Dnevni boravak, kulinarske i frizerske radionice za starije u vrbovečkom Centru

[]

Zagrebačka županija dobila je prvi Centar za pružanje socijalnih usluga u zajednici, a koji je danas svečano otvoren u centru Vrbovca. Projekt je to vrijedan oko 17,5 milijuna kuna, a gotovo 15 milijuna kuna osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Riječ je o za sada jedinom takvom centru na području županije, a koji nudi i pruža usluge poput pomoći u kući i pripreme gotovih obroka za 70 korisnika iz Vrbovca i okolnih općina Dubrave, Gradeca, Rakovca, Farkaševca i Preseke, zatim boravak za 40 starijih i nemoćnih osoba kao i dvije stambene jedinice za organizirano stanovanje.

O važnosti ovakvog prostora, govorila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, Jelena Mucko.

– Znači nam jako puno jer do sada nismo imali svoj prostor u kojem bi provodili aktivnosti. Imamo dnevni boravak, kulinarsku radionicu, tekstilnu, keramičarsku, drvodjelsku, slikarsku, frizersku radionicu i čitav niz događanja u zgradi. Ljudi rado dolaze ovdje na druženja i svaki dan nam dolaze novi korisnici, a imamo prostor za osobe koji sudjeluju u pomoći u kući – rekla je Mucko.

Foto: Zagrebačka županija

Vrbovečki Crveni križ koji je prijavitelj projekta sudjelovao je s 598 tisuća kuna, a partneri na projektu Zagrebačka županija i Grad Vrbovec s po milijun kuna.

– Zagrebačka županija itekako je svjesna problema osoba treće životne dobi. Svjesni smo koliko je teško doći do adekvatne njege i pomoći i upravo iz tog razloga nismo ni sekunde dvojili kada nam se Gradsko društvo Crvenog križa u Vrbovcu obratilo s molbom da kao partneri i financijski pomognemo ovaj hvalevrijedan projekt – naglasio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

Spomenimo i kako je u sklopu ovo projekta nabavljeno i vozilo za prijevoz za korisnike Centra i dostavu gotovih obroka.

– Čestitam svima koji su sudjelovali u ovom projektu, jer su nas učinili ponosnima u Vrbovcu. Osim zgrade Crvenog križa tu je i zgrada centra Stančić, čekamo otvorenje te zgrade, a gradi se i novi Centar za socijalnu skrb u Vrbovcu – rekao je gradonačelnik Denis Kralj i izrazio zadovoljstvo što tri velika spomenuta projekta vode žene.

Foto: FB DCK Vrbovec

Ova objava Dnevni boravak, kulinarske i frizerske radionice za starije u vrbovečkom Centru se prvi puta pojavila na cityportal.hr.