Prijava

Vaša prijava

Obnovljena čuvaona bogatog fundusa umjetnina Pučkog otvorenog učilišta

[]

Obnovom i opremanjem prostorije u sklopu Galerije Galženica vrijedna zbirka umjetnina u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica pohranjena je na siguran i propisan način. Fundus koji čine umjetnine renomiranih umjetnika smješten je u čuvaoni, a uređenje je u iznosu 19.910 eura sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa ulaganja u zajednicu, dok je ostatak od 5.733,62 eura izdvojio Grad Velika Gorica.

Foto: Pučko otvoreno učilište Velika Gorica

Prostorija u kojoj je smješteno 75 umjetničkih radova vrsnih autora dobila je novi pod, osvježene zidove te standardnu povlačnu vitrinu u kojoj su na odgovarajući način smješteni likovni radovi.

– Predstoji drugi dio adaptacije samog galerijskog prostora, koji će se opremiti novim zidnim panelima i rasvjetom. Tako će se dobiti kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina i predavanja. Sve u svemu, velikogorička galerija suvremene umjetnosti uskoro će zasjati u novom ruhu – kazala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Anita Pišković.

Ova objava Obnovljena čuvaona bogatog fundusa umjetnina Pučkog otvorenog učilišta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.