Prijava

Vaša prijava

DVD Šiljakovina želi vratiti djecu u svoje redove, a imaju problem i s prostorom

[]

DVD Šiljakovina u subotu je u novom društve održala svoju 70. izvještajnu skupštinu. U izvještaju o radu za 2022. godinu na početku je istaknuto kako su nakon dvije godine stanke ponovno pokušali okupiti djecu i mladež te organizirati 10. kup natjecanje, ali zbog nedovoljnog broja djece odustalo se od navedenog, piše Šiljakovina.com. Ove godine će ponovno pokušati vratiti djecu na poligon za vježbe jer bez njih, istaknuli su, nema budućnosti nijednog dobrovoljnog vatrogasnog društva. S tim u svezi, DVD Šiljakovina uskoro planira pozive i akcije za mlade članove.

Foto: Stjepan Zlodi/Šiljakovina.com

U izvještaju je bilo govora i tome kako društvo nema svoj uredski prostor za rad, spremište je premaleno i u njega se ne mogu parkirati oba vozila, a vatrogasna oprema propada zbog vlage i nametnika koji lako ulaze u trošne prostorije spremišta. Upravo zato vatrogasci su pozvali nadležne institucije da riješe problem kako bi omogućili lakše djelovanje društva. Vezano uz ovo pitanje očitovao se na skupštini, piše Šiljakovina.info, i predsjednik Mjesnog odbora Šiljakovina Dražen Lučan. On je istaknuo kako već godinama postoje gotovi planovi za objekt koji bi riješio problem prostora i spremišta za rad vatrogasnog društva, ali i ostalih seoskih udruga. Prostor bi trebao imati uredske prostore za udruge kao i višenamjenske dvorane za probe i sastanke, a predviđene su svlačionice i prostor u sklopu sportskih terena, objasnio je. Lučan je dalje dodao kako je u tijeku rješavanje imovinskopravnih odnosa, a gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao mu je da se, čim to bude riješeno, kreće u raspisivanje natječaja za izgradnju objekta za seoske udruge.

Foto: Stjepan Zlodi/Šiljakovina.com

Foto: Stjepan Zlodi/Šiljakovina.com

Ova objava DVD Šiljakovina želi vratiti djecu u svoje redove, a imaju problem i s prostorom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.