Prijava

Vaša prijava

Mateja Blažinić iz Velike Bune pobijedila na natječaju u pisanju poezije

[]

“Ni smela povedati” autorice Mateje Blažinić, odabrano je kao najbolje u sklopu natječaja u pisanju poezije koji je organizirao Gorički klub mladih i Gradska knjižnica Velika Gorica. Odlučio je tako tročlani žiri u sastavu autorica Darija Žilić, Anamarija Horvatinčić iz knjižnice te Sara Kajgana Raga iz kluba mladih, a koje su imale težak zadatak izabrati najbolje između više od 40 pristiglih radova. Djela su tako stigla iz Velike Gorice i okolice, ali i iz Rijeke, Stubice, Sunje, Siska, pa čak i iz Zadra.

– Velik sam ljubitelj knjiga i čitanja općenito i nastojim tu naviku i ljubav prenijeti na supruga i svoje dvoje djece. Inspiracija za ovu pjesmu je moja baka koja ima 90 godina, a koja mi je ujedno i podsjetnik na pomalo već zaboravljenu kajkavštinu i neka sasvim druga vremena – navodi pobjednica Blažinić.

Foto: GKM Velika Gorica

Druga nagrada pripala je Valentini Petri Eterović Buble s djelom „Pučišća: Pjesma o rastanku“ dok je trećeplasirani bio Tin Fresl s djelom „Reinkarnacija“, a koji su svoje radove, uz brojne druge, i pročitali na jučerašnjoj Večeri poezije na Središnjem odjelu knjižnice.

Za mnoge je možda ovo bio i prvi nastup pred publikom, a ponosni i sretni na to što su se mnogi odvažili pročitati svoja djela pohvalili su i organizatori.

– Jako nam je drago da je bio toliki odaziv. Najljepši dio svega je to što su posjetitelji i autori bili zaista svih generacija – od djevojčice od devet godina, srednjoškolaca, studenata, odraslih i umirovljenika. Ovakvo događanje s ovakvim odazivom samo je pokazalo koliko ni godine, ni ništa drugo nije bitno koliko to da se zajedno družimo, podržavamo i dijelimo iskustva te ljubav prema pisanoj riječi – govori Katarina Drvodelić iz Goričkog kluba mladih koja je ujedno bila i moderatorica događaja.

Osim radova autora koji su slali svoja djela na natječaj, publici su se predstavili i dobro poznati autori Darija Žilić te Zlatko Majsec sa svojom slam poezijom.

Foto: GKM Velika Gorica

 

Ova objava Mateja Blažinić iz Velike Bune pobijedila na natječaju u pisanju poezije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.