Prijava

Vaša prijava

Zgrada suda u Zaprešiću, oštećena u potresu, ide u obnovu

[]

Zgrada suda, gruntovnice i katastra u Zaprešiću koja je teško stradala u petrinjskom potresu, uskoro će u kompletnu obnovu, a koju će u cijelosti financirati Zagrebačka županija. Tim povodom župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk potpisali su ugovor vrijedan 4,34 milijuna kuna.

Sredstva su dodijeljena u sklopu javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije koji je raspisan u travnju prošle godine, a za što je kroz decentralizirana sredstva do kraja 2024. godine osigurano nešto više od 21 milijun eura.

Foto: Zagrebačka županija

– Do sada smo potpisali 75 ugovora ukupne vrijednosti 16,6 milijuna eura i vjerujem da će nas ta pomoć Vlade RH pratiti i kasnije kako bi obnovili sve javne objekte. Najveći dio sredstava do sada je otišao u Zaprešić s obzirom da su tamo i najveće štete od potresa. Prošle godine potpisali smo ugovore za obnovu zgrade Pučkog otvorenog učilišta, za projektnu dokumentaciju, elaborate te sanaciju škole, a kad k tome dodamo današnji ugovor riječ je o ukupno 7,6 milijuna eura – rekao je Kožić.

Gradonačelnik Turk istaknuo je kako su se ovim ugovorom stvorili preduvjeti i za raspisivanje natječaja za obnovu zgrade suda.

– Obnova obje zgrade izrazito je važna za Grad Zaprešić i za naše stanovnike. Teško smo našli privremene adekvatne lokacije za izmještanje službi i svi jedva čekamo povratak u obnovljene zgrade – naglasio je Turk.

Ova objava Zgrada suda u Zaprešiću, oštećena u potresu, ide u obnovu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.