Prijava

Vaša prijava

VIDEO Od Splita do Velike Gorice: Helikopterom Black Hawk prevezeno srce za transplantaciju

[]

Brzom i zajedničkom reakcijom članova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i tima za transplantaciju jučer je uspješno prevezeno srce za transplantaciju iz Splita, pacijentu u KBC Rebro.

– Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, tročlana posada helikoptera UH-60M Black Hawk obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u jutarnjim satima iz vojarne “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici s kirurškom opremom na helidrom KBC Split “Firule” – rekli su iz Ministarstva obrane.

Foto: HRZ

Nakon uspješne medicinske operacije, odnosno eksplantacije transplantacijskog organa, transplantacijski tim je zajedno sa srcem za transplantaciju, poletio s helidroma „Firule“ te je uspješno sletio u goričku vojarnu.

– Iznimno mi je drago što se helikopterima Black Hawk, koji predstavljaju značajan iskorak u modernizaciji sposobnosti Hrvatske vojske, izvršila ovakva jedna plemenita i velika zadaća. Ovo je samo još jedna potvrda sjajne suradnje medicinskih timova i Hrvatske vojske – poručio je ministar Mario Banožić zahvalivši pilotima i tehničarima ratnog zrakoplovstva za uspješan prijevoz transplantacijskog organa.

Ova objava VIDEO Od Splita do Velike Gorice: Helikopterom Black Hawk prevezeno srce za transplantaciju se prvi puta pojavila na cityportal.hr.