Prijava

Vaša prijava

Iduće godine kreće gradnja tvornice za proizvodnju ukapljenih plinova u Radnoj zoni Rakitovec

[]

Predstavnici mjesnih odbora Rakitovec i Turopolje održali su sastanak s investitorima iz tvrtke Istrabenz plini d.o.o., koji su im predstavili planove vezane uz izgradnju postrojenja za proizvodnju ukapljenih atmosferskih plinova u Radnoj zoni Rakitovec.
– Gospoda Konrad i Butković predstavili su nam svoju tvrtku i objasnili što se to gradi u radnoj zoni Rakitovec. Naime Istrabenz plini d.o.o. gradi tvornicu/postrojenje kod nas za preradu zraka u kojoj će iz postojećeg zraka izdvajati elemente dušik, kisik i ostale plinove te ih ukapljivati i dalje distributirati. Zbog iste tvornice, trafostanica u Mraclinu će se proširivati dodatnim sustavom napajanja od 12 MW.
Pogon bi trebao početi s radom u drugoj polovici 2024. godine i na ovoj lokaciji bi se trebalo zaposliti novih nekoliko ljudi. Upoznali su nas sa strukturom firme, te kompletnom proizvodnjom koja se odvija po najvisim standardima. Želimo im dobrodošlicu u susjedstvo i uspješno poslovanje – poručili su iz Mjesnog odbora Turopolje.

Foto: sastanak uoči gradnje tvornice za proizvodnju ukapljenih plinova u RZ Rakitovec/MO Turopolje

Foto: gradnja tvornice u RZ Rakitovec kreće u drugoj polovici 2024.g./MO Turopolje

Foto: gradnja tvornice za proizvodnju ukapljenih plinova u RZ Rakitovec kreće u drugoj polovici 2024.g./MO Turopolje

 

Ova objava Iduće godine kreće gradnja tvornice za proizvodnju ukapljenih plinova u Radnoj zoni Rakitovec se prvi puta pojavila na cityportal.hr.