Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani kupnjom narcisa podržali borbu protiv raka dojke

[]

Kupnjom stručka narcis Velikogoričani su i ove godine podržali rad Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije koja već više od 20 godina na području županije organizira javnozdravstvenu akciju “Dan narcisa”. Narcise su se danas prodavale na više od 30 lokacija na području županije, a u našem gradu članovi Udruge prodavali su ovaj simbol proljeća i nove nade na četiri lokacije.

Priključio se i velik broj goričkih udruga koje su u svojim mjestima dale svoj doprinos ovoj važnoj humanitarnoj akciji, kojom se želi podići svijest o važnosti preventivnih pregleda kao i ranom otkrivanju raka dojke.

– “Dan narcisa” kao i “Dan ružičaste vrpce” naše su dvije najprepoznatljivije akcije koje provodimo, a kojima želimo potaknuti žene da razmišljaju o svome zdravlju. Rak dojke je kao i svaka druga bolest izlječiva ako se otkrije na vrijeme. Glavna uloga naše Udruge je da potaknemo žene na prevenciju te redovni i pravilni samopregled dojke – naglasila je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge te dodala kako su za prevenciju još važni pregledi ultrazvukom, mamografom kao i liječnički pregled.

25.03.2023. – Velika Gorica – Javnozdravstvena humanitarna akcija “Dan narcisa” – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

No, prema riječima predsjednice Dehin, žene su s godinama ipak postale svjesnije važnosti svog zdravlja.

– Samopregled je dobar početak. Ako se redovno samopregledate i vodite brigu o svome zdravlju, ne može vam se dogoditi da dođete k liječniku kada za to već bude prekasno – istaknula je Dehin.

Da ova zloćudna bolest ne bira godine, važno je već i u ranoj dobi educirati mlade žene.

– Kao Udruga provodimo edukacije učenicima četvrtih razreda srednjih škola na području županije, o pravilnom samopregledu dojke i posebno bi naglasila da nam se u posljednje vrijeme edukacijama pridružuju i muški učenici jer tumor dojke nije “rezerviran” samo za žene već i u manjem postotku obolijevaju i muškarci – dodala je Dehin i zahvalila Gradu Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji na podršci radu udruge.

25.03.2023. – Velika Gorica – Javnozdravstvena humanitarna akcija “Dan narcisa” – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Akciji na Tržnom centru pridružio se i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji je istaknuo kako će županija i u ovoj godini financijski podržati programe i projekte Udruge.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

 

 

Ova objava Velikogoričani kupnjom narcisa podržali borbu protiv raka dojke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.