Prijava

Vaša prijava

Prvo mjesto za djecu iz FA Šiljakovine na dječjoj smotri folkora

[]

Djeca iz Folklornog ansambla Šiljakovina s koreografijom “Devojčica kolo vodi” – pjesme i plesovi Turopolja, osvojila su prvo mjesto na Gradskoj smotri dječjeg folklora. Prema selektoru Goranu Kneževiću, koji je pomno pratio sve dječje izvedbe na prošlodjenoj smotri na kojoj je sudjelovalo 14 društava s 21 skupinom, odnosno izvedbom.

– Ovakav koncert je kulturološki, umjetnički i scenski vrijedan jer smo vidjeli ljepotu, znanje, umješnost, razigranost i radost. To je univerzalna vrijednost. Dječje stvaralaštvo i postignuća nisu, dječja – manje vrijedna ili samo za djecu i roditelje, već svojom kvalitetom staju uz bok „odraslima“i vjerujem da ću dočekati trenutak kad će to biti shvaćeno i društveno prihvaćeno – istaknuo je u svom izvješću, selektor Knežević.

Drugo mjesto na ovoj smotri pripalo je djeci iz KUD-a Kravarsko s koreografijom “Ajde doma dekle mile” – pjesme i plesovi Podravine, a djeca iz OSS Buševec s koreografijom “Prvo leto služim”, igrama, pjesmama i plesovima iz Međimurja bila su treća. Četvrta su bila djeca iz KUD-a Ščitarjevo s pjesmama i plesovima iz Moslavine “Stara stupa stalno lupa”, a peta su djeca iz KUD-a Čiče s koreografijom “Zginula je pikuša”.

Čestitamo svima na uspjehu i sretno na predstavljanju Velike Gorice na Županijskoj smotri folklora.

Ova objava Prvo mjesto za djecu iz FA Šiljakovine na dječjoj smotri folkora se prvi puta pojavila na cityportal.hr.