Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici održana prva smotra usmenog pripovijedanja djece i mladih

[]

Po prvi puta u Velikoj Gorici je održana je Državna (pred)Smotra usmenog pripovijedanja za djecu i mlade na kojoj se predstavilo petero mladih pripovjedača. Kako bi se uključio što veći broj djece, smotra je održana istovremeno u više hrvatskih gradova, a smotra za cilj ima njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja.

– “Prijateljstvo”, “Legenda o jezeru Vrana”, “Hrvatske legende”, “Kraljeva kći”, “Djevojčica plavih očiju” priče su kojima su naši hrabri pripovjedači u usponu prezentirali svoje vještine usmenog jezičnog izražavanja, kulturu govorenja i slušanja, ljubav prema domovini, tradicijskoj baštini i povijesti te sposobnost i pripremu za javni nastup – govori nam Maja Trupčević, organizatorica događanja u našem gradu te dodaje kako je simbol goričke predsmotre bilo stablo koje su posebno za ovu priliku izradila djeca iz skupine Artići, DV Ciciban.

Izvedbe je pomno pratilo prosudbeno povjerenstvo u sastavu Maja Trupčević i Andrea Krenek, profesionalne pripovjedačice te dvije djevojčice s iskustvom pripovijedanja i javnog nastupa, Jana Deverić i Lucija Habulinec.

– Pripovijedanje je moćan alat u obrazovanju i odgoju, a igralački i pripovijedalački elementi sastavni su dio uspješnoga rada s djecom i mladima – naglasila je Trupčević.

Inače, tema ovogodišnje smotre je “Zajedno:Možemo sve!”, a gorički pripovjedači predstavit će Veliku Goricu 25. travnja na glavnoj smotri u Varaždinu

 

Ova objava U Velikoj Gorici održana prva smotra usmenog pripovijedanja djece i mladih se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Svjetski dan voda