Prijava

Vaša prijava

Jane i Jankići pjesmama proveli domaću publiku Lijepom našom

[]

Ansambl Jane uz pratnju svojih Jankića održale su svoj tradicionalni koncert u dvorani Gorica kao poklon gradu i ljubiteljima tradicijske i etno glazbe. Koncert naziva “Drag je dragoj” bio je ujedno i godišnja prezentacija djelovanja i rada ansambla, a publiku su kroz 20 pjesama provele Turopoljem, Podravinom, Međimurjem, Dalmacijom…

– Najteže je pjevati pred domaćom publikom, ali s druge strane to budi mnogo emocija i motiv nam je da se još više potrudimo. Uz naše već tradicionalne napjeve, predstavile smo i nove skladbe u etno stilu. Malo smo se i ohrabrile pa smo otpjevale još i makedonsku i bugarsku pjesmu. Bilo je za svakog ponešto – rekla nam je Ana Jaklinović, voditeljica ansambla.

Foto: Tatjana Vuković

Pripreme za koncert, intenzivno su počele nakon božićnih blagdana, a posebno iznenađenje večeri bili su Jankići.

– Dio programa izveli su i naši Jankići koji nas svake godine sve više iznenade. Imali su svoj solo dio programa što se pokazalo kao pun pogodak. Koncert bez njih sigurno ne bi bio na ovako visokom nivou – naglasila je Jaklinović.

Nakon koncerta pred domaćom publikom, Jane i Jankići kreću s pripremama za pjevačko natjecanje u Francuskoj na koje će otputovati u srpnju.

Foto: Tatjana Vuković

Ova objava Jane i Jankići pjesmama proveli domaću publiku Lijepom našom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.