Prijava

Vaša prijava

Nove poslovne ideje u sklopu #StartupVG programa razvijat će 13 timova

[]

Krenula je druga generacija mladih poduzetnika u sklopu #StartupVG predinkubacijskog programa. Ove je godine pristiglo 13 prijava, a prošli tjedan u srijedu 22. ožujka održan je Kick off day na kojem su se predstavili timovi sa svojim poslovnim idejama.

– Jako smo zadovoljni s ovogodišnjim odazivom, što je značajno više od prethodne godine. To je znak kako mladi pokazuju veliki interes za razvijanje poslovnih ideja kao i za iskorak u poduzetništvo – naglasio je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije.

Kroz tri mjeseca, sudionici programa učit će o poduzetništvu, istraživanju tržišta, razvojem kupaca, poslovnim modelima, kao i pravnim aspektima poslovanja i prezentacijskim vještinama. Kao i svake godine, timovi imaju puno inovativnih i kreativnih ideja.

– Neke od njih su razvoj inovativnog alata za rapidno crtanje u web preglednicima, aplikacije namijenjene ugostiteljskim djelatnostima, a jedan tim razvija alate koji se baziraju na umjetnoj inteligenciji do integracije pametnih fotonaponskih sustava u energetskoj zajednici. Tu je i ideja razvoja aplikacije proširene stvarnosti. Garancija je to jedne dobre i kvalitetne generacije – istaknuo je pročelnik Ilečić.

Svaki drugi tjedan pratit će se napredak njihovih poslovnih ideja, a po završetku svih radionica i edukacija, mladi poduzetnici predstavit će svoje ideje i projekte na Demo dayu koji bi se trebao održati krajem lipnja.

– Nadamo se da će netko od njih biti kandidat za VG poduzetnički inkubator, jer upravo takve mlade i inovativne tvrtke se traže kao budući stanari. Ova generacija i prijave obećavaju da će biti kvalitetnih tvrtki i stanara za budući inkubator – zaključio je Ilečić.

 

Ova objava Nove poslovne ideje u sklopu #StartupVG programa razvijat će 13 timova se prvi puta pojavila na cityportal.hr.