Prijava

Vaša prijava

Evo tko može dobiti besplatnu rehabilitaciju u Naftalanu

[]

Zagrebačka županija financirat će u 2023. godini s 82.290 eura usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.  U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 120 hrvatskih branitelja i 21 dobrovoljnog vatrogasca dok će liječenje u trajanju od 14 dana biti osigurano za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze.

– Riječ je o jednom od programa Zagrebačke županije kroz koji je u posljednjih pet godina prošlo preko 700 naših žitelja što najbolje svjedoči o tome da ima interesa, ali još više svjedoči o tome da naši žitelji imaju povjerenje u kompletnu medicinsku skrb Specijalne bolnice Naftalan“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području županije te s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se bolnici. Prednost će imati one osobe koje u tijeku prethodne godine nisu koristile usluge liječenja.

U svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave do 1. lipnja.

 

Ova objava Evo tko može dobiti besplatnu rehabilitaciju u Naftalanu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.