Prijava

Vaša prijava

VIDEO Filip Galeković: ‘Izgorjela je četvrtina pogona, ali najbitnije nam je da nastradali kolega bude dobro’

[]

U strašnoj vatrenoj stihiji koja je noćas nešto iza ponoći buknula u tvornici parketa PPS Galeković u Mraclinu, jedna je osoba zadobila teže ozlijede i nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici, jer su opekline zahvatile oko 40 posto tijela. Radi se o 51-godišnjem djelatniku, a kako neslužbeno doznajemo unesrećeni je iz Dragonošca i poznat je većini mještana, jer je dugi niz godina radio kao poštar. Kao što smo već izvještavali, požar je noćas gasilo stotinjak vatrogasaca, ali i sami vlasnici pogona, kojima je u ovom trenutku najbitnije zdravstveno stanje njihovog radnika.

– Bili smo tu cijelu noć, pomagali gasiti, evo tri puta sam se presvlačio. Policija će utvrditi uzrok požara, izbio je dijelu za proizvodnju peleta, tu su brzo postignute visoke temperature i jako brzo se proširio i na dio proizvodnje furnira i skladište suhih elemenata, sve što radimo je jako zapaljivo. Izgorjelo je par tisuća kvadrata,oko četvrtina pogona, ali taj materijalni nam nije tako bitan sad, najgore je jedan kolega nastradao. Bilo ih je troje u smjeni, on je bio u tom dijelu gdje je započeo požar, svi su krenuli onda gasiti i koliko sam shvatio, njemu se majica zapalila. Sad ćemo ga ići posjetiti u bolnicu i obići njegovu obitelj – rekao nam je Filip Galeković na mjestu noćašnje havarije.

Na mjesto nesreće odmah se po pozivu načelnika Civilne zaštite noćas uputio i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je uputio poruke podrške stradalom radniku i njegovoj obitelji.

– Ne pamtimo ovako veliki požar na području našeg grada, velika je materijalna šteta, ali sad je najbitnije da ozlijeđeni djelatnik bude dobro. Požar je pod kontrolom, a sve ostalo će utvrditi nadležne institucije – poručio je.

Vatrogasne ekipe su još uvijek na terenu, trenutno se vrši dogašivanje i saniranje požarišta.

-Večeras malo poslje ponoći zaprimili smo dojavu o eksploziji stroja za proizvodnju peleta u tvrtki “PPS Galeković” te o jednoj ozljeđenoj osobi usljed eksplozije. Prilikom eksplozije nastao je požar koji se proširio na pogon za proizvodnju peleta i parketa te dio skladišnog prostora. Odmah po dojavi izašli smo sa 3 vozila i 10 vatrogasaca. Pošto se radi o požaru većih razmjera u pomoć smo pozvali 13 DVD sa 14 vozila i 80 vatrogasaca te zajedničkim snagama i požrtvovnošću uspijeli prekinuti širenje požara na ostale pogone i objekte – izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

 

Ova objava VIDEO Filip Galeković: ‘Izgorjela je četvrtina pogona, ali najbitnije nam je da nastradali kolega bude dobro’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.