Prijava

Vaša prijava

Doznajte kako i zašto ove žene pokreću Mraclin i rade na napretku svog mjesta

[]

Društvo žena Anđela Lovreković predstavit će se na 283. Matičinom četvrtku, 13. travnja u 19.30 sati u Područnoj knjižnici Galženica. O Društvu i njegovim aktivnostima govoriti će predsjednica društva Vesna Tafra i prijatelj društva akademik Ratko Cvetnić.

Ova aktivna mraclinska udruga nosi ime po medicinskoj sestri koja je provela cijeli svoj radni i životni vijek u Mraclinu, gdje je vodila Društvo žena od 1933. god. Njezin doprinos u edukaciji stanovništva bio je iznimno velik. Vodila je tečajeve o higijeni, zdravoj prehrani, dojenju i brizi o novorođenčadi, a jedna je od osnivačica dječje kolonije, preko koje je u Mraclinu prošlo preko 1600 djece bez roditelja.  U spomen na nju, 2017. godine Mraclinke su osnovale svoje društvo, kojemu je cilj promicanje, razvitak i unapređenje te sudjelovanje žena u aktivnostima značajnim za napredak mjesta.

Za one koji bi voljeli saznati više o Društvu žena Anđela Lovreković, a nisu u mogućnosti doći do Trga Stjepana Radića, Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici predavanje će postaviti na svojim mrežnim stranicama.

Ova objava Doznajte kako i zašto ove žene pokreću Mraclin i rade na napretku svog mjesta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.