Prijava

Vaša prijava

NK Samobor o tragičnoj smrti 15-godišnjeg kadeta: ‘U klub nam je došao sa samo 4 i pol godine, divno dijete, shrvani smo svi..’

[]

Vijest o smrti 15-godišnjeg nogometaša NK Samobor, Martina Filipčića, potresla je ne samo taj grad, izrazi sućuti stižu sa svih strana, a ispred njegova kluba okupljaju se ožalošćeni prijatelji, pale svijeće ispred njegovog dresa s brojem 21.

– Shrvani smo, svi. Sad sam bio kod roditelja, a što da vam kažem, nema tih riječi utjehe. Divno dijete, sportaš, velikog srca. Otvorili smo vrata kluba, nekako je lakše kad smo skupa. Svi prijatelji su shrvani, na utakmici je bio i Martinov dvije godine stariji brat Darin, koji igra za juniore, pa su čekali utkamicu koju su trebali igrati nakon kadeta – rekao nam je predsjednik NK Samobor, Mario Vojvoda.

Kaže nam kako je Martin, osim što je bio sjajan sportaš, bio i izvrstan učenik. Tijekom školovanja u samoborskoj OŠ Bogumila Tonija bio je uvijek među najboljim školarcima na državnim natjecanjima iz matematike i astronomije, dobitnik gradskih i županijskih stipendija, a odlične rezultate postizao je i kao učenik prvog razreda Gimnazije Lucijana Vranjanina iz Zagreba. Njegova ljubav prema nogometu počela je još u vrtićkoj dobi.

– Baš smo se pričali o tome kako nam je u klub prvi put doša sa samo 4 i pol godine, bio je premali da počne trenirati i onda smo ga upisali najranije što se moglo, kad je imao 5 i pol godina, više od 10 godina je trenirao kod nas, bio je neko vrijeme u NK Rudeš, ali se vratio, sad u rujnu je trebao navršiti 16 godina. Ne znamo što se dogodilo, redovito je išao na liječničke preglede, pucao je od zdravlja, obdukacija će pokazati o čemu se radilo – rekao nam je Vojvoda.

Hrvatski nogometni savez na svojim je stranicama objavio priopćenje povodom tragične smrti mladog nogometaša, kadeta Samobora Martina Filipčića.

– Na susretu kadeta Dugog Sela i Samobora u okviru 2. Nogometne lige Centar, u 60. minuti utakmice onesvijestio se igrač Samobora Martin Filipčić te je kasnije preminuo u KBC-u Zagreb. Mladi nogometaš je tijekom utakmice, bez kontakta, pao u nesvijest, prestao disati te je ostao bez pulsa, a dežurni fizioterapeut te klupski fizioterapeut vratili su mu disanje i puls dok nije došla hitna medicinska pomoć koja ga je preuzela, nastavila pružati pomoć na terenu te ga odvezla u KBC Zagreb. Nažalost, u jutarnjim satima četvrtka, mladi nogometaš je preminuo u KBC-u Zagreb. Hrvatski nogometni savez izražava najdublju sućut obitelji, prijateljima i suigračima mladog Martina zbog ovog šokantnog i nenadoknadivog gubitka – stoji u priopćenju HNS-a.

 

 

Ova objava NK Samobor o tragičnoj smrti 15-godišnjeg kadeta: ‘U klub nam je došao sa samo 4 i pol godine, divno dijete, shrvani smo svi..’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.