Prijava

Vaša prijava

Zavirite u čudesan svijet mitskih bića kroz izložbu “Čarobno kolo”

[]

Muzej Turopolja ugostiti će izložbu “Čarobno kolo” umjetnice Ive Lulić, koja se bavi režiranjem fotografskih prikaza mitoloških likova i njihovih zgoda iz bajki, narodnih priča i predaja.

Umjetničke fotografije koje ćete imati prilike vidjeti u Velikoj Gorici od 19. travnja nastale su kao dio projekta „Podravina između mitova i legendi“ i predstavit će čarobni svijet nadnaravnih bića iz podravskih narodnih vjerovanja i probuditi davne uspomene na priče o vilama, coprnjicama i drugim neobičnim stvorenjima koje su bake i djedovi pričali svojim unucima.

– Autentičnost i vrijednost ove izložbe ističe i činjenica da su sve fotografije nastale korištenjem prirodnog i umjetnog svjetla, bez računalnih efekata i montaže, a stvorenja čarobnih moći utjelovili su lokalni stanovnici Podravine u dobi od 5 do 85 godina. Također bit će predstavljena i slikovnica “Čarobno kolo” , koja je nastala u suradnji fotografkinje Lulić i spisateljice Adriane Borić, a u kojoj su čudesna bića s fotografija oživjela i doživjela nevjerojatne zgode – ističu iz Muzeja.

Otvorenje izložbe i promocija istoimene slikovnice je 19. travnja u Muzeju Turopolja u 14 sati.

 

Ova objava Zavirite u čudesan svijet mitskih bića kroz izložbu “Čarobno kolo” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Škrinjarić vice prvak Hrvatske u kros duatlonu

Državna smotra u pripovijedanju djece i mladih