Prijava

Vaša prijava

Borba do kraja: Doba borbe, strepnje i neizvjesnosti u VG košarci…

[]

Prije točno sedam dana stvari su u svijetu velikogoričkih košarkaša izgledale prilično dobro. Forma je bila u usponu, pobjede su se skupljale, napravljen je odmak od samoga dna, iako minimalan, i sve je upućivalo na to kako će završnica sezone proteći bez drame. Međutim, u sportu se sve to, naučili smo iz toliko primjera, može brzo okrenuti, promijeniti, otići u potpuno drukčijem smjeru.

Kao što se, nažalost, dogodilo i u slučaju KK Gorice.

U srijedu poslijepodne u grad je stigao Dinamo Zagreb, odluka je padala u posljednjim sekundama, a pobjeda je na kraju otišla – gostima. Košem tri sekunde prije kraja, s vremenom u kojem Goričani nisu uspjeli čak ni izvesti loptu iz auta, a pogotovo doći do šuta, odnosno koša za vrijednu i važnu pobjedu.

Da stvar bude još gora, ozlijeđenom Dinu Cincu, daleko najboljem goričkom igraču na visokim pozicijama, u završnici te utakmice pridružio se i Milan Lužaić, najbolji igrač Gorice na vanjskim pozicijama. U jednom duelu s protivničkim igračima bolno je aterirao na parket, pa je četiri dana poslije, na novi domaći ogled, ovoga puta sa Zabokom, Lužaić stigao s longetom na ruci. I s lošim vijestima.

– Kažu doktori da za mene nema košarke u sljedeća četiri do pet tjedana… – rezignirano je kazao Lužaić uoči Zaboka, odjeven u “civilku”, utučen zbog činjenice da ne može pomoći suigračima.

Ipak, nakon prvih 20 minuta činilo se da Gorica itekako može bez njih dvojice, jer imala je naša momčad velikih 15 razlike na poluvremenu, izgledala jako dobro i, činilo se, sigurno krstarila prema pobjedi. A onda je, početkom nastavka, “poludio” stanoviti Robert Eugene Glasper Junior, 183 centimetra visoki Amerikanac iz Forrest Cityja. Utrpao je 20 u trećoj četvrtini, stavio šest od sedam trica u tih deset minuta i poništio sve dobro što su Goričani napravili u prvoj polovici utakmice.

Jedan lagani zicer Ante Mašića na kraju je dijelio Goricu od pobjede, koja je bila tu, nadomak ruke, no ta je lopta ostala na obruču, a utakmica je otišla u produžetak. U kojem je Zabok bio bolji i odnio kući bodove koji su Gorici bili izuzetno značajni.

Očajavao je nakon novog poraza trener Braslav Turić, nekoliko minuta proveo je gledajući u jednu točku, vrteći film utakmice u koju je velikim dijelom stala cijela ova sezona. Sve što može poći po zlu, košarkašima Gorice obično i pođe po zlu…

– Opet nam se ponovilo ono što nam se događalo više puta ove sezone. Odlično prvo poluvrijeme, vodstvo 15 razlike, jako dobra obrana… A onda to ne uspijemo sačuvati, zadržati. Na kraju, u završnici četvrte četvrtine, promašili smo neke šuteve, čak i zicere koje nije realno promašiti, i stigao je novi poraz – analizirao je trener nakon susreta, uz jedini logičan dodatak:

– Moramo dići glave gore i odmah se početi spremati za subotnje gostovanje kod Alkara. I nadati se da ćemo odigrati bolju utakmicu, da će nam se početi vraćati ovo što se okretalo protiv nas u posljednje dvije utakmice.

I tu dolazimo do nove ključne utakmice u dramatičnom lovu na ostanak u ligi. Alkar i Škrljevo, jednako kao i Gorica, imaju osam pobjeda u sezoni, i među ove tri momčadi tražit će se putnik u niži rang. Do kraja sezone, nakon Alkara, Goričani će imati još i domaće oglede s Boscom i Škrljevom, te za kraj gostovanje kod Dinama.

Bez dvojice (po)najboljih igrača, ali s nadom i vjerom da je moguće izboriti ostanak. U drami, u strepnji, ali i s kvalitetom koju će Goričani, uvjereni smo, pokazati do kraja.

Ova objava Borba do kraja: Doba borbe, strepnje i neizvjesnosti u VG košarci… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.