Prijava

Vaša prijava

Mještani Hrašća, Odre i Male Mlake zapalit će “Turopoljski kries v dvorišću”

[]

Mještani Hrašća, Odre i Male Mlake u subotu 22. travnja proslavit će Turopoljsko Jurjevo. Bogat kulturno-umjetnički program obilježit će i ovu 38 po redu manifestaciju, a čiji je organizator Centa za kulturu Novi Zagreb u suradnji s lokalnom zajednicom. U program su uključeni folkloraši, vatrogasaci, mjesni odbori kao i Plemenita opčina turopoljska.

Glavno mjesto događanja bit će Društveni dom u Odri, a sve počinje u subotu Sajmom OPG-ova s mnogobrojnim autohtonim proizvodima te folklorni program uz modnu reviju tradicijskih nošnji. Ispred doma u Odri pripremljen najmlađe čeka zabavni program i pripovijedanje bajki, no sadržaja za odrasle i gastro ponude neće nedostajati.

Obnavljajući stari običaj, mještani ova tri mjesta, zapalit će i krijes u svojim dvorištima, a ova akcija „Turopoljski kries v dvorišću“ provodi se već četvrtu godinu. Želja organizatora je na taj način održati duh tradicije turopoljskog kraja živim i prenijeti ga na mlađe generacije.

Vrhunac večeri bit će veliki krijes ispred Društvenog doma u Odri kojeg će se zapaliti u 20 sati. Cijeli program pronađite ovdje.

Foto: Ivana Alerić/www.ma-magare.com.

 

Ova objava Mještani Hrašća, Odre i Male Mlake zapalit će “Turopoljski kries v dvorišću” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Dan otvorenih vrata!